Moj seznam želja

Zlatarske storitve

Naša zlatarska delavnica se ponaša z več kot dvajsetletno tradicijo, pri tem pa se zavedamo, kako pomembno je biti v koraku s časom ter redno vlagamo v razvoj, izobraževanja in najsodobnejše pripomočke, s katerimi lahko našim strankam - tako podjetjem kot tudi fizičnim osebam - ponudimo dodatne zlatarske storitve. Mednje poleg klasičnih zlatarskih storitev sodijo tudi lasersko rezanje, 3D tiskanje in 3D modeliranje. Več o storitvah v naši ponudbi si lahko preberete spodaj – opise najdete s klikom na posamezno storitev.

Če bi vas zanimalo več oz. bi se želeli dogovoriti za sodelovanje, nam lahko pišete na #EM#696f646c447f6a667c6878656d206f7a62703c607d#EM#, nas pokličete na telefonsko številko 07 30 66 950 ali pa nam pošljete povpraševanje prek obrazca na dnu strani!


V naši zlatarski delavnici kot eni redkih v Sloveniji razpolagamo s sodobnim laserskim rezalnikom za storitve v zlatarstvu, s katerim zagotovimo, da je delo opravljeno hitro in vrhunsko, končni rezultat pa je brezhiben. Pri tem je treba posebej poudariti, da je naš laser primeren tudi za rezanje srebra, ki ima sicer tako visoko odbojno frekvenco, da lahko poškoduje leče klasičnih laserjev. 

Gre torej za izredno natančno in hitro napravo, s katero lahko režemo zlato in srebro debeline do 1 mm, pa tudi titan (sicer manjšo debelino). Omogoča nam izdelavo najrazličnejših izrezov, od imen, napisov, pa do risbic in ploščic. Dodatna prednost laserskega rezalnika je tudi izjemen izkoristek materiala, ki ga omogoča laserski razrez, poleg tega pa lahko z rezalnikom izdelamo tudi kompleksnejše oblike, ki bi sicer predstavljale zelo veliko težavo.

Z njim tudi hitro in izredno natančno graviramo, pri čemer izdelujemo tako klasične kot tudi 3D gravure – za slednje mora biti slika, po kateri delamo gravuro, dovolj visoke kakovosti. Pri tem naj tudi spomnimo, da izdelke, ki so kupljeni v naših zlatarnah oz. narejeni v naši delavnici, graviramo brezplačno!

Primer izdelka, izrezanega z laserskim rezalnikom:  
rezalnik  laser
3D tiskalnik je še eno orodje, s katerim lahko hitreje ustrežemo željam naših strank. Naš sodobni in kakovostni 3D tiskalnik nam močno olajša izdelavo raznoraznih modelov oz. nam pri tem prihrani veliko časa, obenem pa lahko z njim pripravimo poceni poizkusne verzije oz. prototipe. Ti nam omogočajo, da pred izdelavo vsakega kosa nakita preverimo, ali njegova velikost in tudi videz ustrezata stranki oz. ali je narejen tako, kot si ga je stranka zamislila. 

S 3D tiskalnikom lahko naredimo najrazličnejše modele, pri čemer pa je treba poudariti, da 3D tiskalnik naredi model v negativu, dela pa potem še ni konec, saj je treba še pripraviti kivete in odlivati, preden dobimo končni izdelek. Vseeno pa nam ta proces dopušča, da preskočimo izdelavo gumenega kalupa in vzorčenja ter s 3D tiska prestopimo neposredno na žganje in ulivanje - prihranek časa je tako občuten.  

Naš 3D tiskalnik in primer modelov prstanov, ki jih je natisnil: 
3d 3873  3d model  
Preden gre model v izdelavo, je zelo priporočljivo izdelati »render« oz. virtualno 3D sliko izdelka. S tem dobimo natančno vizualizacijo za čim boljšo predstavo, kako bo izdelek videti v fizični obliki, kar je v zlatarskem poslu izjemno pomembno. Marsikdaj je zasnova oz. ideja eno, končni produkt pa drugo, 3D vizualizacija pa je pomemben vmesni korak, ki nam pomaga premostiti vrzel med idejo in produktom oz. najti pomanjkljivosti v zasnovi in tudi rešitve zanje, še preden izdelamo fizični prototip izdelka. Ta način nam daje zagotovilo, da bo stranka s končnim produktom resnično zadovoljna, nadaljnji popravki pa v veliki večini primerov niso potrebni, kar za obe strani pomeni tako prihranek časa kot seveda tudi denarja. 

Primeri 3D modelov:
bd  3  bd  2  bd

Pri 3D modeliranju sodelujemo s 3Dimension Studios in drugimi. 
prenos
V zlatarski delavnici Zlatarne Aura in Karat ulivamo izdelke oz. nakit - prstane, uhane, obeske itd. Ulivanje je zadnji korak ustvarjanja nakita, ki sledi zasnovi, 3D vizualizaciji in 3D tisku. Ko smo s podobo izdelka dokončno zadovoljni, pripravimo kalupe, vanje pa ulijemo izbrani material - pri nas ulivamo tako zlato in srebro kot tudi platino in titan. Ulivamo lahko po modelih, ki jih na željo stranke pripravimo mi, ali pa po modelih, ki nam jih predloži stranka. Sodelujemo tako s podjetji kot tudi fizičnimi osebami. 

V primeru, da modele pripravimo v naši delavnici, je 3D tiskalnik, s katerim razpolagamo, resnično velika prednost, kar se tiče prihranka časa. Pri izdelavi nakita, katerega del je tudi ulivanje, je dodatna prednost ta, da se celoten proces ustvarjanja nakita zgodi na enem mestu - v naši zlatarski delavnici, tako da ni dodatnih logističnih stroškov. 

Smo tudi eni redkih v Sloveniji, ki sami ulivamo platino za potrebe izdelave nakita. Več informacij o platini, na primer zakaj je tako primerna in kakovostna za izdelavo nakita in zakaj jo je težje ulivati kot druge žlahtne kovine, najdete na tej povezavi.

Primer ulitih prstanov iz platine: 
brežnik (1 of 4)  Še nekaj primerov ulitih prstanov in uhanov:

  cast  cast2

Cenik ulivanja:
cenik ulivanje

Z vsemi zgoraj naštetimi pripomočki vam lahko izdelamo unikaten nakit po vaših idejah in željah. Če imate idejo za kakršnokoli vrsto nakita jo lahko realiziramo po vaši zamisli. Pa naj gre za zapestnice, verižice, prstane, uhane, pa tudi druge izdelke iz zlata, srebra, platine in titana. Izdelujemo tudi spominske kovance, ki so odlična ideja za unikatno darilo. 

Najprej naredimo 3D vizualizacijo, nato natisnemo 3D model, sledi pa še ulivanje. Pri vseh korakih se posvetujemo z vami, tako da ste seznanjeni s postopki izdelave in videzom produkta v različnih fazah realizacije. 

Smo tudi eni redkih v Sloveniji, ki sami ulivamo platino za potrebe izdelave unikatnega nakita. Več informacij o platini, na primer zakaj je tako primerna in kakovostna za izdelavo unikatnega nakita in zakaj jo je težje ulivati kot druge žlahtne kovine, najdete na tej povezavi.

Pri procesu aktivno sodelujemo in po potrebi poiščemo rešitve, tako da je končni produkt resnično estetski in kakovosten, vi pa kar najbolj zadovoljni.


l 1172

   l 1098

n (4 of 4)

Z nošenjem nakita seveda prej ko slej pride do različnih obrab ali mehanskih okvar. Če vaš nakit kaže znake poškodb ali obrabe, ga odnesite zlatarju, da strokovno ugotovi, ali je potrebno karkoli popraviti. Razne praske vam zlatar popravi s strojnim poliranjem, poleg tega pa bo tudi popravil razmajane ali kako drugače poškodovane dele vašega nakita. V naši delavnici poskrbimo za hitro in kakovostno popravilo vseh vrst poškodovanega nakita, pa tudi ur. 

Med popravila med drugim sodi spajkanje strganih verižic ali zapestnic, zamenjava sponk, obnavljanje nakita, vstavljanje izpadlih kamnov, povečava ali pomanjšava prstanov, pa že zgoraj omenjeno poliranje prask itd.

Če imate ogrlico, zapestnico, uhane ali prstan, ki je poškodovan ali obrabljen, ga torej prinesite v eno od naših zlatarn ali pa nam ga pošljite po pošti in poskrbeli bomo za hitro in kakovostno popravilo, da bo vsak kos nakita videti kot nov! 

hand 3278027 960 720
Če imate doma nakit, ki je od dolgotrajne uporabe (ali pa tudi neuporabe) izgubil svoj lesk ali pa sta se na težko dostopnih mestih nabrala umazanija in prah, vam ga lahko spoliramo in očistimo, da se bo svetil kot nov. Obstaja veliko različnih načinov, kako doma očistiti umazan ali zaprašen nakit, če pa vaši prstani, zapestnice, uhani in verižice kažejo tudi znake obrabe oziroma imajo na sebi tudi kakšno prasko ali dve, jih le prinesite v eno od naših zlatarn in poskrbeli bomo tako za čiščenje kot tudi poliranje, tako da se bo vaš nakit zalesketal kot nov.

Na naših spletnih straneh smo sicer objavili članek s smernicami za vzdrževanje in čiščenje nakita – vabljeni k branju!

jewelry manufacturing 1381501 1920
Zagotovo imate doma kakšen kos nakita, ki vam je bil ob nakupu izredno všeč, nato pa ste se ga hitro naveličali, zdaj skoraj nerabljen pa leži v vašem predalu - kaj ko bi ga malce osvežili ali pa predelali, tako da ga boste spet z veseljem in pogosto nosili? Včasih že samo druga barva kamna na prstanu naredi ogromno, nakit pa je videti čisto drugače in ga je mogoče kombinirati z veliko več barvnimi kombinacijami. Drage in poldrage kamne je mogoče vdelati tudi v nakit, ki ga kamni prej niso krasili.   

V naši zlatarski delavnici lahko vse to storimo za vas! Možnosti je res veliko - "kraljujejo" seveda diamanti oz. briljanti, priljubljeni pa so tudi številni drugi kamni - rubini, citrini, smaragdi, safirji, opali in še in še. Ali veste, da ima vsaka vrsta dragih oz. poldragih kamnov svoje posebne lastnosti, ki pogosto pozitivno vplivajo na naše razpoloženje, pa tudi zdravje? Safirji tako med drugim veljajo za kamne duhovne čistosti in iskrene vere, rubini se uporabljajo za zaščito in vzpostavljanje harmonije, citrini, ki veljajo tudi za trgovske kamne, pa razbijajo negativno energijo in krepijo naš imunski sistem. V nakit si lahko vdelate tudi svoj rojstni kamen - če ne veste, kateri rojstni kamen je vaš, vabljeni k branju tega članka.

Safir:                                                                                              Rubini:                                                                                       Citrini:
bd 3449    IMG 2768  citrin 2Biserni nakit je res čudovit in izjemno priljubljen, a tako kot vse drugo se tudi biserne ogrlice in zapestnice sčasoma umažejo ali obrabijo. V Zlatarni Aura in Karat vam bisere prenizamo in skrbno očistimo, da se bodo svetili kot novi! Prav tako poskrbimo za hitro in kakovostno popravilo, če po dolgotrajnem nošenju biser npr. pade iz uhana - profesionalno ga zalepimo nazaj, vi pa ga boste lahko še dolgo zadovoljno nosili. 

IMG 2097  IMG 2070
V naših zlatarnah Aura in Karat v Novem mestu ter v zlatarni Aura v Črnomlju naše izkušene in prijazne uslužbenke poskrbijo, da je prebadanje ušes tako za otroke kot tudi tiste malo starejše hitra in karseda neboleča izkušnja. Obiščite nas v poslovalnici Aura v novomeškem BTC-ju, zlatarni Karat na Glavnem trgu v centru Novega mesta, ali pa v Zlatarni Aura v Črnomlju – več informacij o lokacijah najdete na tej povezavi!

Se odločate za prebadanje ušes, najsi pri sebi ali svojemu otroku? Na tej povezavi si lahko preberete, kako poteka postopek prebadanja ušes in na kaj je treba paziti ob celjenju.

Cena postopka v naših poslovalnicah zajema prebadanje ušes in medicinske uhane ter znaša 15 €.

medicinskiuhani1    
Vsak ima doma kos nakita ali kak drug predmet iz zlata, za katerega ve, da ga ne bo več nosil ali uporabljal in da se bo na njem zgolj še nabiral prah. Zakaj bi neuporabne, a vredne stvari hranili doma in pustili, da se na njih nabira prah, če jih lahko prodate in zanje zaslužite lep denar? V naših zlatarnah vam nudimo odkup zlata po najvišjih dnevnih cenah! 

Preberite več na tej povezavi.

lr 0597

^

Piškotki

Spletna trgovina Zlatarna Aura uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih


Nujni piškotki

Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki

Ti omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Analitični piškotki

Z njihovo pomočjo lahko analiziramo potrebe in zahteve uporabnikov ter s tem izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Oglaševalski piškotki

Piškotki, ki so namenjeni oglaševanju spletnega mesta.