Moj seznam želja

Naša zgodba

Zakaj najbolj srčni zlatarji v Sloveniji?

Verjamemo, da ljubezen do nakita pomeni ljubezen do sebe in do ljudi, ki jih imate najraje. Mi gojimo ljubezen do nakita tako, da prenašamo znanje o nakitu naprej in vam pomagamo izbrati pravega. Takšnega, ki bo povečal vašo samozavest in takšnega, s katerim se boste dobro počutili. 

Dogaja se nam, da nas poznajo po celi Sloveniji, ker najdemo nakit za najbolj zahtevne, ker vemo skoraj vse o nakitu in ker znamo popraviti vsak, še tako zahteven kos nakita.  

Zakaj Aura in zakaj Karat?

Obe imeni sta povezani s sijajem. 

Aura je energijski ovoj okrog človeka, ki vključuje eterično telo, astralno telo, mentalno telo in duhovno telo. Torej sij, ki je povezan s človekom.

Karat je prvotno predstavljal težo rožičevega semena, danes pa predstavlja delež čistega zlata v 1000 delih zlitine. Torej sij, ki je povezan z zlatom.

Povezuje nas sijaj. Šele ko se srečamo kot bitja, lahko v resnici vidimo svet kot ogrlico dragih plemenitih kamnov mavričnih barv in zlatega sijaja. Ker vsak človek je svoj svet. Unikaten način, skozi katerega se izraža vesolje. Sijte in pomagajte sijati tudi drugim!

Zlatarno Aura in Karat danes najdete na štirih prodajnih mestih. Preverite, kje nas lahko najdete.

Enostavno ljubimo vse kar je povezano z nakitom

Smo Cvetko, Vladimira in David. Zlatarska družina. Oče, mati in sin. Povezani smo tudi zaradi ljubezni do nakita. Odnos do nakita nas uči odnosa do ljudi. Vseh nas je 10 zaposlenih. Vsi zaposleni so nam pomembni, so kot del družine.  


Vladimira Fink Pavlin

"Sem mojstrica za izbiro nakita, briljantov in okrasnih kamnov. Največkrat vem, kaj si stranke želijo in kaj jim je všeč."
Že več kot 26 let učim, kako nositi nakit, kako ga kombinirati, negovati in kako podarjati. Verjamem, da z odnosom do nakita kažemo odnos do sebe in tistih, ki nam v življenju nekaj pomenijo. Ljubim nakit. Najraje si nadenem uhane in ogrlico iz južnomorskih biserov s čudovito sponko z briljanti. Imam jo že veliko let in zanjo zelo lepo skrbim. Nakit je skozi leta postal del mene. Verjamem, da z nakitom izražamo del sebe. Nenehno razmišljam o novih kombinacijah in soustvarjam trende v nakitu. V naših zlatarnah tako lahko najdete tudi bolj posebne kose. In verjemite, take imajo stranke najraje. Verjamem, da za vsako žensko in moškega, za vsako počutje in slog človeka obstaja popoln kos nakita.

Najlepše je, ko vidiš srečo v očeh ljudi, ki izberejo točno tak kos nakita, kakršen jim je všeč, in ga potem z radostjo nosijo. Teh prijetnih trenutkov se ne bom nikoli naveličala. Resnično si ne predstavljam, da bi v življenju počela karkoli drugega.

Cvetko Fink

"Sem mojster zlatar. Znam narediti in popraviti še tako zahteven kos nakita."
Verjamem, da je za izdelavo in popravilo nakita potrebna natančna roka, veliko potrpljenja in tehničnega znanja. Sem zlatar s pridobljenim nazivom "mojster zlatar". Mojstrski izpit sem opravil pod okriljem obrtne zbornice Slovenije, OZS. Danes rad znanje prenašam naprej.

Začeli smo tako, da smo bili približno 6 let franšizna trgovina z zlatom. Z razširitvijo prodaje nakita je bilo potrebno zagotoviti tudi kakovostno vzdrževanje in popravilo nakita, zato smo postavili in opremili sodobno zlatarsko delavnico. Najbolj sem vesel, ko vidim, da ima popravljen kos nakita večjo vrednost za lastnika kot nov. 

David Fink

"Sem zlatar, ki mi je bila ljubezen do nakita položena v zibko."
Verjamem, da pri izbiri pravega nakita največ šteje ljubezen na prvi pogled – ko nam pri izbiri nakita določen kos pade v oči in se vanj zaljubimo. Lahko rečem, da sem vse svoje življenje posvetil zlatu in da mi je bila ljubezen do nakita položena v zibko. Spomnim se, da sem s staršema kot sedemletnik že obiskoval zlatarske sejme v tujini.

Tehnično znanje sem dobil od očeta, ljubezen do nakita pa od mame. Po končani srednji biotehniški gimnaziji in fakulteti za management sem na poklicni zlatarski šoli v Celju naredil še strokovno zlatarsko izobraževanje. 

Naše srčne svetovalke

 • Tanja
 • Janja
 • Darja
 • Marjana
 • Marija

Naša zgodba – od čebel do štirih zlatarn

Pošteno delo, vztrajnost in osredotočenost na cilj.


Zlatarna Aura in Karat so tri trgovine z nakitom in ročnimi urami v Novem mestu in Črnomlju. Povezuje jih skupna zlatarska delavnica in podjetje ČEBELICA d.o.o.

Podjetje ČEBELICA d.o.o. je bilo ustanovljeno v začetku leta 1990 z dejavnostjo proizvodnje in trgovine. Zlatarska družina je ime podjetja, ki je povezano s čebelami ohranila zato, ker Vladimira Fink izhaja iz čebelarske družine iz Semiča v Beli krajini. Družina je tako že od nekdaj povezana s čebelami in tako vajena vsakega dela. Glavne vrednote so tako ostale: pošteno delo, vztrajnost, predvsem pa osredotočenost na cilj.

Začetki zlatarne segajo v leto 1991, ko sta lastnika Vladimira in Cvetko Fink v lokalu na Prešernovem trgu v Novem mestu odprla prvo trgovino - Zlatarno AURA. Po uspešnih štirih letih poslovanja sta leta 1995 odprla drugo zlatarno, ki je zaživela v novomeškem BTC-ju. Dejavnost se je s tem bistveno razširila, vendar še vedno v okviru prodaje zlatega in srebrnega nakita ter ročnih ur. 

Leta 2005 je podjetje odprlo še zlatarno v Črnomlju, po nekaj letih pa sta se pridružili zlatarna in draguljarna KARAT, na Glavnem trgu 1 v Novem mestu. 

NAŠA VIZIJA

Vizija našega podjetja je, da z osebno rastjo pripomoremo k uspešnosti podjetja in blagovne znamke Zlatarna Aura in Zlatarna Karat. V podjetju sledimo modernim smernicam industrije tako v oblikovnem kot v tehnološkem pogledu. Stremimo k temu, da je blagovna znamka Zlatarna Aura in Zlatarna Karat na območju Slovenije ena od najprepoznavnejših. V prihodnjih letih bomo dobro ime, ki je bilo ustvarjeno s trdim in strokovnim delom, ponesli čez meje Slovenije in naš nakit ponudili širnemu svetu. Z nakitom vam pomagamo izraziti ljubezen.

NAŠE POSLANSTVO

Že vrsto let prodajamo, izdelujemo in vzdržujemo vse vrste nakita iz plemenitih kovin z dragimi in okrasnimi kamni, in sicer za vse ljudi, ki imajo radi moderen, uporaben in tudi unikaten nakit. Veseli smo kadar ljudje obdarijo sebe ali svoje najdražje. Naše delo opravljamo zelo profesionalno in odgovorno zato nam stranke zaupajo že več kot 25 let. V tem času smo znotraj podjetja zgradili tople odnose in prijetno medsebojno sodelovanje.

V veliko pomoč smo lahko, ko iščete

 • Zaročne in poročne prstane
 • Ogrlice, uhane, zapestnice, prstane, obeske, verižice, pirsinge, broške, manšetne gumbe
 • Zlat nakit, srebrni nakit, jekleni nakit, biserni nakit iz morskih in sladkovodnih biserov, briljanti nakit, nakit iz titana in nakit z naravnimi kamni, nakit s kristali
 • Modni zlati nakit in modni srebrni nakit
 • Unikatni nakit
 • Nakit iz naravnih materialov
 • Modne ženske ure, moške ure in otroške ure
 • Darila za mlade mamice in novorojenčke, darila za krst, darila za obhajilo, darila za birmo, darila za rojstne dneve, darila za poroke, darila za obletnice, darila za valentinovo, darila za maturo, darila za diplomo, darila ob upokojitvi
 • Oskrbo in popravilo nakita
 • Nekoga, da vam po ugodni ceni odkupi vaše staro zlato

Naša posebna ponudba

 • Izdelava in energiziranje prstana za bogastvo Pavitri
 • Možnost aktivnega sodelovanja bodočih mladoporočencev pri izdelavi poročnih prstanov
 • Izdelava unikatega nakita, tudi po idejni zasnovi stranke

Zakaj bi izbrali nas?

 • Pomagali vam bomo izbrati pravi kos nakita. 
 • Našli boste pravi prstan za oba med 1000 poročnimi in zaročnimi prstani.
 • Če ga ne najdete, lahko sodelujete pri izdelavi prstana po vaši zamisli. 
 • Odgovorili vam bomo hitro in prijazno.
 • Našli boste kvaliteten prstan in nakit za ugodno ceno.
 • S pozornostjo se posvetimo vsaki stranki.
 • Izbira zaročnega ali poročnih prstanov vam bo v užitek zaradi pestre izbire, ki jo lahko enostavno filtrirate v spletni trgovini, si natisnete željeni izdelek in naročite ogled v eni izmed poslovalnic, kjer vas čaka strokovno osebje in ugodne cene.
 • Uvajamo novitete s svetovnega trga in jih prilagajamo slovenskemu področju.
 • Izdelamo vam nakit po naročilu."Enostavno ljubimo vse, kar je povezano z nakitom."
Zlatarna Aura in Karat


^

Piškotki

Spletna trgovina Zlatarna Aura uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih


Nujni piškotki

Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki

Ti omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev.

Analitični piškotki

Z njihovo pomočjo lahko analiziramo potrebe in zahteve uporabnikov ter s tem izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Oglaševalski piškotki

Piškotki, ki so namenjeni oglaševanju spletnega mesta.