Moj seznam želja

Poročni prstani


Lov za sanjskim poročnim prstanom sodi med lepše izkušnje, ki jih bosta s svojo izbranko ali izbrancem doživela pred poroko. Poročna prstana, ki ju bosta izbrala, bosta vsak dan krasila vajina prstanca. Vsakič, ko bosta pogledala nanj, vama bo zaigralo srce in priklicala si bosta lepe spomine na vajino poroko. Ravno zato je izbira pravega poročnega prstana tako pomembna, pri tem pa si je treba vzeti čas in skrbno premisliti o svojih željah in pričakovanjih.

Poročni prstani in poroka

Poročni prstani so kot »pika na i« vsake poroke. Med osnovne odločitve, s katerimi se bosta soočila pri nakupu poročnih prstanov, sodi izbira plemenite kovine. Zlati poročni prstani so tradicionalna, vendar nikakor ne edina izbira. V zadnjih letih so denimo zelo moderni poročni prstani iz platine in titana, tu pa sta tudi srebro in jeklo, pa seveda raznovrstne kombinacije zgoraj naštetih kovin. 

Namen poročnega prstana se nahaja v njegovem simbolnem pomenu. Njihova oblika zaključenega kroga simbolizira neskončnost, saj krog nima ne začetka in ne konca. Tako tudi resnična ljubezen v odnosu med dvema človekoma obstaja večno, se ne začenja ali končuje. Ljubezen samo JE. 

Poročni prstani so izdelani iz plemenitih kovin, ki imajo visoko vrednost in jih zaradi tega bolj cenimo. Tako kot cenimo tudi svojo izbrano ljubezen, ki nam zaradi svoje edinstvenosti in neponovljivosti pomeni več kot vse na svetu. 

V trenutku, ko si mladoporočenca nadeneta na roko poročna prstana, si obljubita večno ljubezen in si izkažeta plemenite občutke, kot so hvaležnost in globoko medsebojno spoštovanje. Prav zaradi tega je poročni prstan okrogel in narejen iz plemenite kovine. 

Briljant je brušen diamant

Briljant je zelo pogost element pri poročnih prstanih, predvsem nevestinih. Gre za diamant, ki je obdelan z briljantnim brusom. Poznamo tudi druge vrste brusov, a je briljantni najbolj razširjen. Zanj je značilno, da sprejme iz okolice vso svetlobo in jo hkrati tudi odda nazaj. Zato se briljanti najbolj lesketajo na soncu. Ob tem nam jemljejo dih in zato jih vedno radi občudujemo na svoji roki.

Nevestin poročni prstan dobi še večjo pozornost, če je v njem vkovan briljant. Ženin pa se običajno odloči za poročni prstan brez kamna. 

Ugodni kakovostni poročni prstani

V Zlatarnah Aura in Karat so vama na razpolago kakovostni poročni prstani iz različnih materialov:


V naši ponudbi so tudi čisto posebne kolekcije zlatih poročnih prstanov z belimi in črnimi cirkoni nekoliko drugačnega videza za tiste pare, ki si želite posebne poročne prstane.

Cene poročnih prstanov v spletni trgovini so oblikovane za par poročnih prstanov s cirkoni, razen pri tistih poročnih prstanih, kjer je navedeno, da so v poročni prstan že vkovani briljanti.

Zlate poročne prstane izdelujemo po naročilu in jih lahko prilagodimo po vajinih željah. Oglejta si možnosti prilagoditve zlatih poročnih prstanov.

Če potrebujeta več informacij za lažjo odločitev, pokličita na telefonsko številko 07 30 66 950, zastavita vprašanje v kontaktnem obrazcu na dnu strani ali nam pišita na #EM#696f646c447f6a667c6878656d206f7a62703c607d#EM#. Oglasil se vama bo zlatar David in z veseljem odgovoril na čisto vsako vajino vprašanje ter vama predstavil ugodne cene za poročne prstane.


Certifikat pristnosti poročnih prstanov

Vsakemu paru poročnih prstanov priložimo certifikat pristnosti za čistost kovine in vrsto kamnov, iz katerih so izdelani.


Nakup poročnih prstanov na obroke

Vsi vemo, da poroka za sabo potegne tudi precej stroškov, zato vam nudimo možnost nakupa poročnih prstanov na obroke, in sicer s plačilnimi karticami:

 • Mastercard,
 • Visa,
 • American Express,
 • Diners in 
 • Karanta.

Trenutno lahko to možnost izkoristita z nakupom poročnih prstanov na fizičnih lokacijah naših zlatarn. Seznam vseh zlatarn najdete TUKAJ

Brezplačno lasersko graviranje nakita in poročnih prstanov

Kot ena redkih zlatarn v Sloveniji izdelujemo vrhunske laserske gravure. Vsak poročni prstan vam brezplačno lasersko graviramo z imenom in datumom poroke, po želji pa dodamo tudi en simbol (npr. srček, neskončno ...). 

Zaradi izredne natančnosti laserja lahko v poročne prstane graviramo tudi posebne gravure z različnimi motivi, na primer: 

 • vaš EKG ali EKG vašega partnerja, 
 • prstni odtis, 
 • lastnoročni podpis, 
 • poročni verzi, 
 • življenjske modrosti ali
 • kaj drugega po vajini izvirni ideji. 

Lahko izbereta tudi simbol po želji, a za lažjo odločitev predlagamo 4 pripravljene simbole:

 • neskončno   simbol neskončno poročni prstani graviranje
 • srce   simbol srce poročni prstani graviranje
 • dva povezana srca   simbol dva srca poročni prstani graviranje
 • dva povezana kroga   simbol dva prstana poročni prstani graviranje

Ob oddaji naročila v prostor za opombe napišite, kakšno gravuro želite.


Brezplačni merilni obročki

Pri prstanih pogosto ne vemo, kakšna je naša velikost prsta. Najbolj natančne meritve se izvedejo z merilnimi obročki, ki si jih lahko ogledata spodaj.
merilni obročki WEB
Ker želimo, da sta vajina poročna prstana »kot ulita«, vama lahko pred izdelavo prstanov proti vračilu pošljemo merilne obročke na vaš naslov in priložimo vse potrebno za vračanje pošiljke.

Tako si bosta najbolj točno izmerila velikosti vajinih prstancev, pri tem pa ne bosta imela nobenih dodatnih stroškov.


Brezplačna dostava poročnih prstanov

Katerikoli par poročnih prstanov, naročen v spletni trgovini, preko telefona ali elektronskega sporočila, vama pošljemo po pošti popolnoma brezplačno. 


Varen in zanesljiv nakup poročnih prstanov

Kadar poročne prstane naročita preko spleta, so vajini podatki zavarovani in se uporabijo le v namene pošiljanja vajinih poročnih prstanov. 

Vsa plačila preko spletne strani so zavarovana z SSL protokolom za varne spletne strani. Vsi podatki, ki jih tako navedete pri plačilu preko spleta so šifrirani in jih je praktično nemogoče zlorabiti s strani tretje osebe.

Vse pošiljke poročnih prstanov so zavarovane s poštno službo Pošte Slovenije. Poročne prstane zapakiramo tako, da ni možnosti poškodb ali izgube. Na tak način vama lahko zagotovimo, da bosta poročna prstana prejela pravočasno in nepoškodovana.

Najlepši poročni prstani na ogled v zlatarnah

V spletni trgovini vama nudimo izjemno veliko izbiro poročnih prstanov, več kot 1000 različnih modelov

Za še lepšo izkušnjo pri izbiri poročnih prstanov vaju srčno vabimo v naše zlatarne Aura in Karat. Prijazne in strokovne sodelavke vama bodo odlično svetovale pri vajini izbiri. Da bi še bolje izkoristila obisk, vama predlagamo, da sledita spodaj navedenim korakom.

 1. Izberita si najbližjo zlatarno. Seznam vseh poslovalnic najdeta TUKAJ. Na zemljevidu lahko klikneta tudi na ulični ogled poslovalnic, da nas bosta lažje našla.
 2. Pred obiskom zlatarne si lahko sestavita seznam vama najlepših poročnih prstanov po njihovi kodi ali kar po povezavi izdelka. 
 3. Seznam nam lahko sporočite na telefonsko številko 07 30 66 950, nam ga pošljete preko kontaktnega obrazca na dnu spletne trgovine ali na elektronski naslov #EM#696f646c447f6a667c6878656d206f7a62703c607d#EM# s pripisom, v kateri poslovalnici si želita prstane ogledati.

Sporočili vama bomo, kdaj bodo pripravljeni na ogled in vaju povabili v izbrano zlatarno.


Želimo vama sanjsko poroko in čudovito skupno življenje,
Zlatarna Aura in Karat^