couple 802058 1920
V zadnjem letu se je znova potrdilo to, kar smo v bistvu že vedeli – nič, niti epidemija Covid 19, ne more ustaviti ljubezni. Morda so nekateri odložili svoje poroke na bolj »družabne« čase, zarok pa tudi virus ne more ustaviti. Kakšni so trendi pri zaročnih prstanih v 2021?

Zaročni prstani s skritim sporočilom

V obdobju, ki ga je zaznamovala negotovost, se pari osredotočajo na tisto, kar imajo lahko pod nadzorom. Ena od takšnih stvari so tudi osebni detajli na zaročnih prstanih. Veliko moških išče  posebne, alternativne zaročne prstane, denimo posebne bruse kamnov ali neobičajen, po naročilu narejen dizajn prstana. Zaročne prstane pogosto krasi kakšna skrita podrobnost, skrivno sporočilo, ki ga poznata le partnerja. 

zarocni prstan 126 4 Na prstanu je pod briljantom diskretno umeščeno srce. Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.

  

Brez kamna, ki kraljuje

Oblikovalci nakita so opazili porast povpraševanja po zaročnih prstanih, na katerih ni centralnega kamna, ki kraljuje nad prstanom, temveč gre za (širši) obroč, na katerem je več kamnov. Precej se je povečalo povpraševanje po neobičajnih zaročnih prstanih, ki so bolj podobni poročnim prstanom in lahko služijo kot oboje.

Diamond Band Ring DR 101 2 Prstan si lahko ogledate na tej povezavi

  zaročni prstani diamant 5Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.  

zaročni prstani diamanti 2 Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.  

Tudi klasika ni pozabljena

Po drugi strani pa se je, domnevno zaradi povečanega iskanja in kupovanja zaročnih prstanov po spletu, vrnil tudi klasični slog zaročnega prstana – a vseeno tudi ta z določenimi sodobnejšimi detajli.  Zaradi zaprtih zlatarn je manj strank prišlo v trgovino osebno, s čimer niso imeli priložnosti preveriti najrazličnejših možnosti. Posledično se jih je veliko »zateklo« v spletne trgovine, kjer niso želeli tvegati in so se odločali za klasične »soliterje« ali pa prstane s tremi kamni.

drs124a 1Prstan si lahko ogledate na tej povezavi

DRS 193 (7 of 7) Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.  

Nekaj za prihodnje generacije

Ni presenečenje, da se mnogi pri iskanju zaročnega prstana osredotočajo tudi na družinske tradicije in odločajo za prstane, ki dajejo videz »dediščine«. Po letu 2020, ko je bilo veliko širših družin ločenih, je pri mnogih prevladala nostalgija, ko so razmišljali o zaroki ter se pripravljali na ustvarjanje svoje družine, prihodnjih generacij. Tako je porasel tudi trend razkošnih prstanov, mišljenih za predajanje iz roda v rod, iz generacije v generacijo.

zaročni prstan safirji 1Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.   

zaročni prstan preplet 2Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.   

Klasika malo drugače

Prstani s po tremi kamni so zahvaljujoč Meghan Markle in njenim čudovitim diamantom postali zelo priljubljeni. Zdaj pa raste tudi povpraševanje po prstanih z manjšimi kamni, brez večjega centralnega briljanta, ki tako zaznamuje klasične zaročne prstane. Tako prstani so zelo ljubki zaradi njihovega sodobnejšega in bolj delikatnega pristopa do klasike. 

zarocni prstan 102 1Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.   

V iskanju edinstvenosti

Edinstven zaročni prstan dobimo tudi z izbiro neklasičnih kamnov in kovin. Barvni kamni klasičnih okroglih ali ovalnih, pa tudi drugih brusih, so zaradi svoje alternativne estetike mnogim zelo privlačni. Lepo je imeti nekaj, česar nima nihče drug. Zaročni prstan iz titana, jekla, ali pa prevlečen s črnim rodijem – vse to so alternative, ki naredijo prstan nekaj posebnega.

Emerald cut ring DR 105 2 (1)Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.  

rubyring 2Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.  

Če pa iščete ugodnejšo, a izredno podobno alternativo diamantom, vas vabimo tudi k branju našega članka o moissanitih

Zaročni prstan iz rumenega zlata – zakaj pa ne?

Zanimiv je tudi porast povpraševanja po zaročnih prstanih iz rumenega zlata – ti izpodrivajo prstane iz belega zlata ali platine, ki sicer še vedno prevladujejo, a vseeno ne tako odločno kot še lansko leto. Večje zanimanje za prstane iz rumenega zlata lahko izvira iz dejstva, da je cena zlata med pandemijo tako dramatično narasla, tako se tudi prstani iz barve pristnega zlata tretirajo kot dragocenejši. 

Samo mimogrede: Zaročne prstane v ponudbi Zlatarne Aura in Karat je možno naročiti tudi v rumenem zlatu. 

BDprstani 33Prstan si lahko ogledate na tej povezavi.   

50 1297aPrstan si lahko ogledate na tej povezavi.   

Povzeto po: www.brides.com/story/engagement-ring-trends