engagement 3705644 1920
Iskanje pravega zaročnega prstana je lahko izjemno stresno, če ne veste, kako bi se tega lotili. Treba je upoštevati ogromno različnih dejavnikov, kot npr. vrsto, velikost in obliko kamna, način vdelave kamna, material oz. barvo zlata, širino prstana in še in še. Ni se težko izgubiti med vsemi možnostmi, ki jih imamo na razpolago. No, za vse, ki iščete popoln zaročni prstan v letu 2020, objavljamo kratek vodič, s katerim verjamemo, da vam bomo vsaj malce olajšali vašo »misijo«.

Cvetlični motivi

Zaročni prstani z motivom cvetlice so bili prav tako že v preteklih sezonah izjemno priljubljeni in bodo takšni ostali tudi v letu 2020. Prstan z enostavno šino, ki ga na sprednjem delu krasi cvetlični ornament. Možnosti je veliko – lahko gre za prstan z več kamni (enim večjim in manjšimi, razporejenimi okoli njega) ali pa samo z enim kamnom, pa je nato material okoli njega oblikovan v cvetne lističe. 
prstan vrtnica belo au zarocni prstan

Prstan s tremi kamni

Priljubljenost takšnih prstanov je močno narasla po zaroki princa Harryja in Meghan Markle. In po dveh letih še ni upadla. Ta stil po besedah modnih strokovnjakov simbolizira preteklost, sedanjost in prihodnost, poda pa se tako klasičnim kot modernejšim slogom. 
vrtnica gold engagement ring jewelry white yellow rose low

Barvni kamni

Stara dobra klasika sicer še vedno vlada, toda vseeno vse več žensk želi na svoji roki videti tudi barve. Briljanti niso več »must have« zaročnega prstana, narašča pa priljubljenost smaragdov, raznobarvnih safirjev, pa nežnih akvamarinov itd. Veliko večji poudarek je na edinstvenosti in na ta način jo lahko dosežemo.

zarocni akvamarin(2)

Ovalni brus 

Veliko povpraševanje v zadnjih letih vlada po kamnih z ovalnim brusom. Gre za čudovito možnost, saj mehke linije ovalnega brusa simbolizirajo nežnost in ženstvenost. Tudi mnoge znane osebnosti se odločajo za takšne vrste zaročnih prstanov.
prstan briljant8 8


Rdeče zlato

Strokovnjaki pravijo, da bo v letu 2020 vladalo veliko večje povpraševanje po zaročnih prstanih iz rdečega zlata. Ta barva zlata se krasno poda nakitu iz rumenega zlata, poleg tega pa se prilega vsakemu kožnemu odtenku. Če želijo bodoče neveste pozneje poročni prstan nositi skupaj z zaročnim, je rdeče zlato lahko idealna opcija, saj se lepo kombinira tudi z drugimi barvami zlata! Več o kombiniranju zaročnih prstanov s poročnimi, si lahko preberete v članku, kjer smo raziskovali sodobne trende na področju poročnih prstanov.

vrtnicaprstan

Rojstni kamen

Zaročni prstan, v katerega je vdelan kamen, ki simbolizira specifični mesec (to je lahko rojstni mesec zaročenke ali pa mesec, v katerem sta se spoznala ali zaročila), je ponovno super izbira za vse, ki želijo biti edinstveni. Simbolna vrednost takšnega prstana je veliko večja, hkrati pa se na ta način lahko v prstan elegantno vkomponirajo barve. Vas zanima, kateri kamni simbolizirajo katere mesece? To boste izvedeli na tej povezavi.

Našo ponudbo zaročnih prstanov pa si lahko ogledate TUKAJ.

AČ, povzeto po stylecaster.com