IMG 3707

Unikatni zlatarski izdelki, ki nosijo posebno zgodbo


Unikatni zlatarski izdelki ponujajo povsem novo raven doživljanja nakita. Če je bilo včasih še dovolj, da si izbiral med 20 različnimi kosi nakita, je zdaj zgodba drugačna. V poplavi izdelkov vsi hrepenimo po unikatnih kosih. V instant družbi želimo izstopati, želimo pokazati del svoje osebnosti in vrednot tudi skozi kos izbranega nakita, ki ga ponosno nosimo. Od množične reprodukcije do vračanja nazaj h koreninam – k pristni izdelavi unikatnih zlatarskih izdelkov.

Verjamemo, da ljubezen do unikatnih zlatarskih izdelkov pomeni ljubezen do sebe in do ljudi, ki jih imate najraje. Mi gojimo ljubezen do nakita tako, da prenašamo znanje o nakitu naprej in vam pomagamo oblikovati pravega po vaši meri.

Ah, tisti občutek, ko odviješ škatlico v kateri se skriva unikatni zlatarski izdelek… Ni lepšega občutka, ne? Zato privoščite ljubljenemu ali sebi (ker zakaj pa ne, saj si zaslužite) nekaj iz naše zakladnice, a po vaši meri. Nakit že od nekdaj navdušuje človeštvo in v današnjem svetu je to eden od načinov, kako izgledati edinstveno! Navadni dizajni nakita nas ne morejo več presenetiti. Vse več ustvarjalnih not je vtkanih v oblikovanje nakita – stil, material in celo zgodba za dizajnom, da bi sledili edinstvenosti. Različni slogi in materiali, tako posebni – kot je posebna oseba, ki bo nosila kos unikatnega zlatarskega izdelka.

Ljudje po vsem svetu se z vsakim dnem vse bolj zavedajo svojega videza. Postajajo vse bolj izbirčni glede svoje obleke in nakita, ki jih dopolnjuje. S tem ni nič narobe. A se med oblikovalci nakita povečuje izziv, da ustvarjamo izjemne kose, ki bodo spregovorili s kupci. Naloga oblikovalca nakita je ustvarjanje edinstvenih modelov in delo na zapletenih detajlih kosov nakita. Kupci želijo, da njihovi kosi nakita izstopajo v množici, oblikovalci pa morajo obvladati tehnike in mehanizme, ki so vključeni v oblikovanje nakita, da bi bili uspešni v tem konkurenčnem poklicu. Poglejte kako smo po izpolnili željo po edinstveni kolekciji nakita naši priznani pevki TUKAJ.

nuša derenda zapestnica v kolekciji    srebrna verižica Nuša Derenda


Ravnovesje, osrednja točka, igra barv in gibanje v unikatu


Ravnovesje je ključ do uspeha na vseh področjih in nič drugače ni na področju oblikovanja unikatnih zlatarskih izdelkov. Oblikovalec nakita mora ravnovesje doseči z razporeditvijo modela po celotnem kosu nakita. Ravnovesje je mogoče doseči s tremi načini porazdelitve, to je simetrična, asimetrična in radikalna porazdelitev. Simetrična porazdelitev je, ko so vsi elementi nakita enakomerno razporejeni, medtem ko je asimetrična porazdelitev, ko se oblikovalec poigrava z razporeditvijo, da ustvari edinstven unikatni nakit. Radikalno ravnovesje ima eno središče pozornosti, drugi elementi pa so postavljeni krožno.

Vedno obstaja en del nakita, ki pritegne pozornost. Oblikovalec svojemu unikatnemu zlatarskemu nakitu doda nekaj posebnega, kar takoj pritegne pozornost vseh. Ena od tehnik ustvarjanja osrednje točke je dodajanje barve nakitu. Ta barvni element bo v središču pozornosti in bo podprt z drugimi elementi. Oblikovalec izbere barve, ki se med seboj dopolnjujejo in kosom nakita dajo popestritev. Oblikovanju nakita dodajajo raznolikost in privabljajo poglede. Oblikovalec tako upošteva želje naročnika, ki jih vkomponira v oblikovanje unikatnega zlatarskega izdelka. Tako nastane unikaten kos nakita. Tudi kadar gre (na primer) za nakit s kozmično kodo.

Kozmična koda (3 of 3)                 slike (7 of 11)    kozmična koda belina (3 of 3)


Ste vedeli, da oblikovalec unikatnih zlatarskih izdelkov uporabljamo tehnike, kot so ponavljanje, ritem in dejanje, da ustvarimo občutek gibanja? Tehnika je izbrana z dodajanjem vzorcev v nakit, ki so nekoliko zapleteni. To so barvni kontrasti, z uporabo različnih oblik, velikosti in igranje z različnimi elementi hkrati.
Oblikovanje nakita je zapleten proces. Pri oblikovanju unikatnih zlatarskih izdelkov je potrebna osredotočenost, saj bo že ena napačna postavitev ali razmerje negativno vplivalo na celoten dizajn končnega zlatarskega izdelka.

Več o oblikovanju nakita: JD Institute of Fashion | Mechanism and techniques of jewellery designing 

Kako ustvarjamo unikatne zlatarske izdelke v delavnici zlatarne Aura?


Do oblikovanja in izdelave unikatnih zlatarskih izdelkov gojimo še dodatno spoštovanje. Naša zlatarska delavnica se ponaša z več kot dvajsetletno tradicijo, a se zavedamo, kako pomembno je biti v koraku s časom. Zato ni nič nenavadnega, da redno vlagamo v razvoj, izobraževanja in najsodobnejše pripomočke. S temi pa lahko našim strankam (tako podjetjem kot tudi fizičnim osebam) ponudimo dodatne zlatarske storitve. Mednje poleg klasičnih zlatarskih storitev sodijo tudi lasersko rezanje, 3D tiskanje in 3D modeliranje.
Kako zelo smo predani oblikovanju in izdelavi unikatnih zlatarskih izdelkov govorijo številni edinstveni projekti. Svoje znanje o oblikovanju unikatov smo v naši zlatarski delavnici delili tudi s študenti v okviru njihovega projekta “V nakit prenesena dediščina”. Unikatni zlatarski izdelki tako vselej nosijo svoj edinstven DNK, v katerega je posredno prenesena tudi dediščina nekega časa. Unikaten zlatarski izdelek tako o(b)staja v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Je pričevalec časa.

Zato ob naslednji priložnosti poklonite vam dragi osebi kos unikatnega zlatarskega izdelka, ki nosi posebno zgodbo. Zgodbo, ki jo vtkemo v nakit, ki bo ostal še dolgo za nami. Naj bo vaš novi unikatni zlatarski izdelek del dediščine.

IMG 3707


Če bi vas zanimalo več oz. bi se želeli dogovoriti za sodelovanje, nam lahko pišete na #EM#696f646c447f6a667c6878656d206f7a62703c607d#EM#, nas pokličete na telefonsko številko 07 30 66 950 ali pa nam pošljete povpraševanje prek obrazca na dnu strani.