set nasl
Prstani sodijo med najbolj klasične in poznane kose nakita. Obstajajo številne različne kategorije prstanov in verjamemo, da prav vseh ne poznate, zato vas vabimo k zanimivemu branju. Ker je teh kategorij res veliko, članek objavljamo v več delih. 

Tokrat bomo spoznali tipe prstanov, ki ne zajemajo le en prstan, temveč več njih. Mednje denimo sodijo različni kompleti ali pa prepleti prstanov. 

Poročni set

Poročni oziroma nevestin set prstanov sestavljata dva prstana – zaročni in poročni. Nosita se eden ob drugem, združena v eno. Najpogosteje je to kombinacija klasičnega zaročnega »soliterja« (tj. prstana z enim glavnim kamnom) in enostavne poročne »rinke«, lahko pa je poročni set tudi veliko bolj ekstravaganten. 

bridal set

Prstani za zlaganje (stack)

Ti prstani so v zadnjem obdobju precej priljubljeni, predstavljajo pa tudi odličen način izražanja vašega osebnega stila. Dizajnov tovrstnih prstanov je veliko, vse pa druži to, da gre za tanjše prstane. Posledično jih je mogoče na posamezen prst »naložiti« tudi več. Seveda jih lahko kombinirate tudi z drugimi tipi prstanov. 

leonardo

Prstan uganka

Ta tip prstanov je intriganten kos nakita, saj je narejen iz prepletajočih se elementov, ki se lahko razstavijo in ponovno sestavijo. Pri tem so lahko tudi dober izziv za naše male sive celice (in potrpljenje). Navadno tovrstne prstane sestavljajo 4 elementi.

Vrtljivi prstani

Vrtljivi prstani so izdelani iz dveh obročev. En je fiksiran na vašem prstu, drugi pa se nahaja na prvem in ga je mogoče vrteti po njem. Ti prstani so uporabni pri pomirjanju, umirjanju simptomov tesnobnosti, hkrati pa so tudi zanimivi in moderni.

Prepleteni prstani

Prepleteni prstani so pravzaprav kombinacija dveh ali treh prstanov, ki se med sabo prepletajo. Stilsko so ti prstani izredno zanimivi. 
trinity mia

Preostali članki iz serije Tipi prstanov: