pavitri
Prstani sodijo med najbolj klasične in poznane kose nakita. Obstajajo številne različne kategorije prstanov in verjamemo, da prav vseh ne poznate, zato vas vabimo k zanimivemu branju. Ker je teh kategorij res veliko, članek objavljamo v več delih. 

Ob vseh kategorijah prstanov, ki smo jih že obdelali, ostane še nekaj tipov, vrednih omembe. V ta članek smo umestili energetske prstane, kot sta Pavitri in atlantidski prstan, pa nekaj ostalih tipov oz. oblik prstanov, ki so med pogostejšimi (pave, cluster itd.). 

Prstan za bogastvo Pavitri

Pavitri je unikaten, ročno izdelan in energiziran prstan. Izdelan je po tisočletni zlatarski recepturi, zapisani v sanskrtu. Pomaga nam povečati obilje na fizičnem, čustvenem in duhovnem področju bivanja. Pavitri prstan so včasih lahko nosili samo jogiji in svečeniki, danes pa je na voljo tudi drugim ljudem. Narejen je iz zlitine treh plemenitih kovin: iz čistega zlata, srebra in bakra. Pavitri prstane v naši ponudbi si lahko ogledate na tej povezavi
pavitri prstan za bogastvo

Atlantidski prstan

Atlantidski prstan je posebne oblike, ki izvira iz starega Egipta. Na njem so 3 črte, 6 piramid, 2 enakostranična trikotnika in štiri luknjice. Precej nosilcev prstana poroča, da se ob nošenju počutijo bolje, da so bolj pozitivno naravnani, pri nekaterih pa je v času kakšnih skrbi ali bližajoče se bolezni prstan potemnel ali celo malce spremenil svojo obliko, kot bi jih s tem opozoril, da se bliža nekaj slabega. Več o tem prstanu, njegovih zaščitnih in zdravilnih učinkih ter ravnanju z njim si lahko preberete v članku na tej povezavi.

l 1563

Pave prstan

Za pave prstane je značilna zaporedna vdelava kamnov po delu oboda prstana - kamni so lahko vdelani po sprednjem delu ali sprednji polovici prstana, lahko pa tudi po celotnem obodu, kar potem sodi že v kategorijo prstana večnosti (eternity), a tudi v tem primeru še vedno velja, da gre za pave vdelavo. 

pave prstan

Obroč

Prstan – obroč je navadno navaden kovinski prstan brez dodatnega okrasja. Vseeno pa ni nenavadno, če tudi takšen prstan krasi kakšen kamen ali gravura, pa tudi kakšni drugi dodatki. 

T221R007AR

Prstan s skupkom kamnov (t.i. Cluster ring)

Tak prstan ima v središču večji, osrednji kamen (navadno gre za diamant, ni pa nujno), tega pa obkroža obroč manjših kamnov enake vrste. Včasih so takšne prstane pogosteje krasili kamni živahnih barv, kot so smaragdi ali rubini, so pa v zadnjem obdobju pri takšnih prstanih diamanti ponovno v prvem planu. 

Srebrn prstan 4172 1

Preostali članki iz serije Tipi prstanov: