zlata verižica srčni utrip

 

ROČNO IZDELAN NAKIT Z UNIKATNO ZGODBO

Ročno izdelan nakit je vselej tudi unikaten. Individualen – personaliziran nakit je nekaj prav posebnega, saj izraža tisto, kar je pomembno za naročnika. Ne glede na to, ali gre za verižico, zapestnico, prstan ali uhane, dovolite nam, da ustvarimo vaš unikaten kos, ponesemo vaše sporočilo v svet. Z izbiro ročno izdelanega nakita pokažete vaše vrednote, pokažete svojo ljubezen sebe ali ljubezen do vaših bližnjih.

Pri nas je ročno izdelan nakit baziran na kakovosti in trajnosti. Izdelava vašega ročno izdelanega nakita je naša prvinska strast. Izkazujemo največje spoštovanje do vašega zaupanja, da z nami delite nekaj tako osebnega, zato smo si postavili najvišja merila. Le tako lahko prejmete ročno izdelan nakit, ki presega vaša pričakovanja. Tudi po več letih uporabe. Vedno znova, iz generacije v generacijo.

  verižica 8

Kaj sploh je ročno izdelan nakit?

 

Ročno izdelan nakit izdeluje umetnik / zlatarski mojster brez uporabe strojev za množično proizvodnjo. Za ročno izdelan nakit ni standardnega "izgleda". Lahko sega od preprostih ročno sestavljenih obeskov in zapestnic do zapletenih modelov, ki zahtevajo ure ali dneve in spretne tehnike za dokončanje. Vsem pa je skupno to, da zlatarski mojster vsak posamezen kos nakita izdela le s svojimi rokami in preprostim orodjem.

Zakaj izbrati ročno izdelan nakit?


Ko se odločite za nakup ročno izdelanega nakita, boste vsakič prejeli edinstven spominek. Zaradi ročne izdelave nakita skoraj vedno obstaja majhna razlika med vsakim posameznim kosom istega sloga. Morda linija reza ni 100 % ravna – vendar je tudi kos ročno izdelanega nakita veliko bolj karakterističen. Ne samo za oblikovanje nakita, ampak tudi za zlatarskega mojstra, od katerega kupujete, stoji zgodba.

 

ZGODOVINA ROČNO IZDELANEGA NAKITA


Najzgodnejši dokazi o ročno izdelanem nakitu so iz prazgodovinskega obdobja v Evropi. Perforirane kroglice, ki so bile narejene iz morskih školjk in majhnih kamnov, so datirane že pred 115.000 leti. Našli so jih v jami na jugovzhodni obali Španije. Kmalu zatem so ljudje začeli uporabljati predmete, kot so kosti in zobje, za izdelavo primitivnih okraskov zase in za druge.

Pred približno 7000 leti se je pri ročno izdelanem nakitu začela uporabljati kovina, začela pa se je z uporabo bakra. Nekaj prvih vidnejših ročno izdelanih nakita izvira iz starega Egipta pred 3000-5000 leti. Zanje je nakit simboliziral politično in versko moč, ki so ga nosili večinoma faraoni in ljudje izjemnega bogastva. Bogatega so celo pokopali z drobnarijami, misleč, da se bo to z njimi preneslo v onostranstvo. Egipčani so uporabljali zlato, barvno steklo in poldrage drage kamne. Tu so barve dragih kamnov začele imeti svoje pomene, na primer zelena za nekatere pomeni plodnost. 

Tudi v Grčiji ni bilo drugače. Pa vendar so se tukaj nekoliko bolj osredotočili na samo obdelavo kovin – zvijanje kovin ter manipulacija z njimi, da bi naredili podrobnejše zasnove.
Še danes mnogi ohranjamo tradicijo ročno izdelanega nakita, pa naj gre za preproste obdelave iz zvite žice ali bolj okrasne kose, polne draguljev in biserov, steklene perle in perle iz kamnov in mineralov. To je tradicija, ki je preživela stoletja in se razvija naprej.

 

ROČNO IZDELAN NAKIT ZLATARNE AURA


Ustvarjanje ročno izdelanega nakita ZLATARNE AURA, tudi po idejni zasnovi naročnika, je nekaj kar resnično obožujemo. Tako lahko vedno izdelamo unikaten in ročno izdelan nakit po vaših željah. Naše dolgoletne izkušnje, profesionalna izdelava ter strast do kakovosti in izdelave nakita se vključujejo v vsak personaliziran kos nakita.

   

Ste vedeli, da lahko: zapestnice, verižice, prstane, uhane, pa tudi druge izdelke iz zlata, srebra, platine in titana, kot so na primer spominski kovanci, realiziramo po vaši zamisli? Naše zlatarske storitve lahko spoznate TUKAJ. 

Da smo res nekaj posebnega na trgu pove tudi to, da imamo v ponudbi izdelavo in energiziranje prstana za bogastvo Pavitri! Pa ne le to. Omogočamo tudi možnost aktivnega sodelovanja bodočih mladoporočencev pri izdelavi njunih poročnih prstanov. 

prstan za bogastvo obilje pavitri wealth money jew


Vsi smo edinstveni in prav to želimo proslaviti s posebno ponudbo ročno izdelanega nakita.

In kaj je še lepšega kot personaliziran ročno izdelan nakit? 
Ko podarite zgodbo, energijo in delček sebe. Če vas zanima več informacij, nam pošljete povpraševanje prek obrazca na dnu strani ali pa nas pokličete na telefonsko številko 07 30 66 950.
Z največjim veseljem začnemo z ustvarjanje nečesa unikatnega PO MERI.