prstan desnica
Kaj pomeni, če nosimo prstane na levici in kaj, če se odločimo za desnico? Kratek odgovor se glasi: izbira je popolnoma vaša. Kaj levica in desnica simbolizirata, kaj so ženski "koktajl prstani" in zakaj so značilni za desno roko, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Kakšnih posebnih pravil glede tega, na kateri roki nosimo prstane, pravzaprav ni. Izjemi sta sicer zaročni in poročni prstan, ki se navadno nosita na levi roki, vendar pa v zadnjem obdobju tudi to ni nujno - o tem smo pisali v ločenem članku, dostopnem na tej povezavi. Kar pa se ostalih prstanov tiče, je pravzaprav vse popolnoma prepuščeno vaši izbiri. 

Simbolika desne in leve roke 

Desna roka je simbol »fizičnega« - je aktivna, dominantna in z njo delamo večino naših gest. Leva roka je razumljena kot »duševna« roka in naj bi predstavljala naš karakter in prepričanja. To seveda velja za desničarje. Tisti, katerih dominantna roka je levica, bodo na to gledali ravno obratno. 

Zato se ne bojte upoštevati lastnih občutkov in enostavno nosite prstane na tisti roki, za katero čutite, da je prava.

Ženski "Koktajl prstani"

Za velike prstane z drznimi, barvitimi kamni, se uporablja tudi izraz »koktajl prstani«. Navadno so to prstani, ki jih ženske kupijo same sebi. Na desnici ga nosijo, da je jasno, da ne gre za zaročni ali poročni prstan. Pogosto je povod za nakup takšnega prstana kakšen  pomemben dogodek – lahko označuje okrogli rojstni dan, karierni uspeh ali celo ločitev. Prstan kot tak pa ima posledično zelo velik simbolični pomen za svojo nositeljico.

Najboljša stvar pri prstanih za desnico je sicer ta, da ni pri njih nobenih pravil. Nekatere ženske se "pocrkljajo" z diamantnim prstanom, spet druge se odločijo za velik prstan z več kamni, v katerih kraljuje njen rojstni kamen - prav za slednje velja naziv "koktajl prstani". 

Vira:
https://www.realmenrealstyle.com/ring-finger-meaning/
http://www.thejewelleryeditor.com/jewellery/article/right-hand-rings-meaning-significance-trend/