wedding 3369645 1920
V zadnjem desetletju je poročna industrija doživela velike premike. Pravila, ki včasih narekovala vsak vidik poroke, od poročnih oblek do formalnih poročnih dvoran, resnega poziranja na poročnih fotografijah in popolnoma ujemajočih se prstanov, so izginila. Danes se na porokah vse vrti okoli izražanja ljubezenske pravljice – skozi edinstvene detajle in kreativno načrtovanje poroke je poudarjen osebni vidik vsakega para posebej. 

Z vso to svobodo pa se je pojavilo veliko več izbire in marsikdaj se je ravno zaradi tako rekoč neskončnih možnosti izredno težko ali pa praktično nemogoče odločiti. No, kar se tiče poročnih prstanov, nikar ne skrbite. Tu smo za to, da vam pomagamo in svetujemo pri izbiri ter tako olajšamo pogosto dolgotrajno in stresno iskanje. 

Ko izbirate svoja poročna prstana, naj še enkrat poudarimo, da tu ni nikakršnih pravil, po katerih bi se morali ravnati. Glavno merilo naj bodo vajine želje, vajin okus. To sicer nikakor ne pomeni, da tradicionalni, ujemajoči se poročni prstani niso za vas – če so vam všeč, je to prava odločitev! Izberite tisto, kar vam je všeč, ne glede na to, ali gre za klasiko ali moderen stil. Nikakor ne morete zgrešiti. 

Širok spekter prstanov, ki so na voljo, pa je zagotovo za marsikatero bodočo nevesto kar malce strašljiv. Zato je dobro imeti neko začetno točko, iz katere izhajate. Kako se sploh lotiti iskanja, si lahko preberete na tej povezavi

Mi pa se bomo posvetili smernicam, ki bodo zaznamovali leto 2020. Kakšne so novosti, kar se tiče trendov za letošnje leto?

Novi trendi


Najprej moramo omeniti minimalistične poročne obročke. Gre za popolnoma enostaven prstan, ki pa je ožji od klasičnega. Obroček je lahko brez kamnov, ali pa so po njem razporejeni briljanti. Barva zlata ni pomembna, minimalistični poročni prstan definira le njegova ozkost, ki ponuja lep kontrast zaročnemu prstanu, ki je ponavadi širši. 

R 739 b IMG 7906
  
Poročni obročki, ki jih krasijo barvni (pol)dragi kamni – to je lepa novost, ki bo zagotovo popestrila roko marsikatere neveste. Poročni prstani, kjer briljantom delajo družbo smaragdi, rubini, safirji ali kateri drugi kamni, bodo obračali glave. Lahko se poigrate z idejo rojstnega kamna ali pa uporabite kamen, ki simbolizira mesec, ko sta se spoznala ali mesec, v katerem se bosta poročila. Če vas zanima, kateri kamni simbolizirajo katere mesece, si preberite tale članek.

ring 3132921 960 720 Vir: Pixabay
 
No, po drugi strani pa so letos »in« tudi prstani, ki jih nikakor ne moremo označiti kot minimalistične. Prstani z velikimi briljanti so res simbol popolnega luksuza. Lahko tudi skombinirate dva trenda in briljante pomešate s katerim od zgoraj omenjenih dragih kamnov. Če imate klasičen zaročni prstan z enim kamnom, lahko ponovno govorimo o igri kontrastov. 

gold engagement ring jewelry white yellow rose low gold ring with diamond 11x0,05ct VVS H 5 studijska

Trendi, ki se še ne bodo poslovili

Letos bo med najbolj priljubljenimi materiali še vedno romantično rdeče zlato in z njim nikakor ne morete zgrešiti. Nežna rožnata barva se čudovito kombinira s kosi nakita iz drugih materialov, doda mehko toplino zaročnemu prstanu iz belega zlata ali pa lepo poudari zaročni prstan v rumenem zlatu. 

R 736 b R 755 b  

Minimalistične poročne rinke, ki jih lahko kombinirate, »nalagate« eno na drugo. Začnete z enim ozkim, minimalističnim obročkom. Ob prvi obletnici poroke (ali pa ob drugem pomembnem življenjskem dogodku, npr. rojstvu otroka), dodate drugega, pa nato tretjega itd. – lahko kombinirate različne barve zlata. Odličen način za obeleževanje pomembnih življenjskih prelomnic, pa še iskanje idej za darila bo na ta način olajšano! 

l 0645 IMG 2524
 
No, to temo smo zgoraj že načeli, ampak tokrat se je bomo lotili drugače. Zakaj bi nosili en poročni obroček, če si lahko takoj privoščite dva? Dvojni poročni prstan je lahko popolnoma praktične narave, saj lahko med obe »rinki« umestite svoj dragoceni zaročni prstan in ga tako zaščitite, hkrati pa vso kombinacijo prstanov še poudarite.

Stare dobre klasike

Valoviti poročni prstani so vedno uspešnica med nevestami, ki želijo popolno ujemanje med poročnim in zaročnim prstanom. Poročni prstan je lahko valovit v obliki, ki sledi liniji klasičnega zaročnega prstana z diamantom na sredini. Če ga ne bomo nosili v kombinaciji z zaročnim prstanom, pa je treba paziti, da ne bo videti, kot da je naš poročni prstan zvit.

zaročni prstan belo zlato zaroka poroka wedding en
 
Verjetno nikoli ne bo odšel iz mode širok zlat poročni prstan čistih linij. Takšni prstani so zelo udobni in so idealni za vsakodnevno nošenje. Pa še z zaročnim prstanom se lahko zelo lepo skombinirajo.

208 rue 40950 66 42070 060+66 42080 060 500%
  
Čeprav se dandanes vse več parov odloča za različna poročna prstana, pa bodo verjetno še dolgo močno prevladovali tisti, ki bodo izbrali poročna prstana enakega ali vsaj podobnega videza, sloga. To je izjemno romantično, hkrati pa imate zaradi vse širše definicije »ujemanja slogov« še vedno veliko svobode. Dovolj je nekaj elementov, ki si jih oba prstana delita, pa že lahko govorimo o ujemajočih se poročnih prstanih.  

Našo veliko ponudbo poročnih prstanov si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

AČ, Povzeto po: blog.bellasfinejewelers.com/