m877
Pojem neskončnosti je zelo enostaven, a hkrati tudi izjemno globok. Po eni plati gre namreč za popolnoma nepredstavljivo, neskončno velikost vesolja, na drugi pa ga ponazarja enostavnost kroga (ali osmice). Korenine besede »infinity« (neskončno) segajo v latinščino (infinitas), kar pomeni neomejeno, brezmejno. 

Gre za koncept, ki ima prav poseben pomen za zaljubljene pare, ki se pripravljajo na to, da bodo preostanek svojega življenja preživeli skupaj in si obljubili večno zvestobo. Iz tega razloga so zaročni in poročni prstani s simbolom neskončnosti izjemno priljubljeni med pari, ki se pripravljajo na svoj prelomni, a hkrati tradicionalen in simboličen korak, na zaroko in malo kasneje na poroko.

pn2 

»Infinity« poročni prstani so tisti, ki vsebujejo simbol neskončnosti oz. položno osmico. Simbol se je najprej uporabljal v matematiki, dandanes pa je globalno prepoznaven in se pojavlja v različnih kontekstih. Velikokrat služi tudi kot motiv v umetniških delih.

Na poročnih in zaročnih prstanih se motiv neskončnosti pojavlja na različne načine – kot gravura, kot zaporedje briljantov v obliki tega simbola. V položno osmico sta lahko oblikovana poročna prstana v celoti. Če je v poročnem prstanu samo gravura v obliki osmice, je simbol lahko graviran kot enostavna osmica na notranji strani poročnega prstana, ali pa se simbol tudi nadaljuje in v celoti obkroža prstan, na notranji ali na zunanji strani prstana.
   pn1
pn3 poroc
Dandanes se veliko bodočih nevest in ženinov odloči, da bo njun poročni prstan krasil simbol neskončnosti, ki se bo vil po celotni šini prstana. Zato je tudi modelov poročnih prstanov s tem simbolom resnično veliko na izbiro. Zaročni prstani s simbolom neskončnosti so čudovit način, s katerim snubec svoji izvoljenki ponudi »obljubo večnosti«. Pri zaročnih prstanih z motivom neskončnosti je sicer v navadi, da jih krasi centralni kamen, nato pa se levo in desno od njega vijeta simbola neskončnosti - kot je vidno na spodnji sliki:
white1
Če iščete zaročni ali poročni prstan s simbolom neskončnosti, imate v naši spletni trgovini res na voljo čudovito izbiro raznolikih prstanov z motivi vodoravne osmice. Preverite našo ponudbo!

Seveda pa obstaja še veliko drugega nakita s simbolom neskončnosti, od verižic in obeskov do zapestnic in uhanov. Ti nosijo čudovito sporočilo in so zelo primerni za darila ljubljenim osebam, o čemer smo pisali pred nekaj meseci. Članek najdete na tej povezavi.