brežnik (3 of 3)

Izžareva mirnost, samozavest in povezanost. Klasična modra barva je po napovedih barvnega inštituta Pantone tista, ki bo zaznamovala leto 2020. Gre za brezčasen, eleganten odtenek, ki odseva željo po stabilnosti v teh hitro spreminjajočih se časih.

Izvršna direktorica barvnega inštituta Pantone Leatrice Eiseman je povedala: »Klasično modra nas spodbuja, da pogledamo prek očitnega in razširimo naše razmišljanje; izziva nas, da razmišljamo bolj poglobljeno, povečamo naš zorni kot in odpremo pot komunikaciji.«

V svetu zlatarstva in draguljarstva ta pomirjujoč odtenek najdemo v priljubljenem safirju. Njegova prepoznavna modra barva je v kombinaciji s trpežnostjo tega dragega kamna najbolj »kriva« za to, da na tržišču vlada veliko povpraševanje po njem. Zdaj bo verjetno vladalo še večje zanimanje zanj.

Poleg tega se pričakuje, da bo po razkritju barve leta 2020 naraslo povpraševanje tudi po slikovitih kamnih lapis lazuli.  

Vas zanima nakit z modrimi safirji? V naši delavnici vam ga lahko izdelamo! Izdelava je možna poponoma po vaši zamisli, lahko pa si tudi ogledate našo spletno trgovino in izberete izdelek, v katerega vam lahko vdelamo ta čudoviti kamen. Enako seveda velja tudi za lapis lazuli!

Vabljeni tudi k branju našega zapisa o modrih safirjih - najdete ga TUKAJ.

Vir: Jewelry.net