zarocni akvamarin 3)
Če sanjate o popolnem zaročnem prstanu, zagotovo niste edini. Iskanje zaročnega prstana, ki je izviren, oseben, brezčasen, hkrati pa odraža vajino partnersko zvezo, je lahko zelo zahtevno in dolgotrajno. Še vedno je med glavnimi dejavniki v procesu odločanja slavni 4C (v angleščini – carat, color, clarity, cut oz. karati, barva, jasnost in brus), pri samem dizajnu pa je že lep čas vse prepuščeno okusu, kreativnosti, pa tudi sodobnim trendom. Kaj lahko na tem področju pričakujemo v letu 2022? 

Prstan s skritim obročkom briljantov (»halo«)

Neveste, ki sledijo najnovejšim smernicam, so navdušene nad skritimi briljanti, ki na spodnjem delu obkrožajo večji briljant. Angleški izraz za to je »hidden halo«, v dobesednem slovenskem prevodu pa izraz »skrit svetniški sij« ni najbolj posrečen. 

Navadno so pri prstanih v tem slogu manjši briljanti na zgornjem delu obkrožali glavni briljant in ga s tem vizualno še bolj poudarili, zdaj pa se manjši briljanti skrivajo pod glavnim briljantom oz. na njegovem spodnjem delu. To je potem videti kot manj pomemben detajl, toda ko svetloba pod pravim kotom posije na glavni kamen, spodnji briljanti pravzaprav pripomorejo k čudovitemu lesku. Trend je navdihnil prstan igralke Blake Lively. 

the emerald cut engagement ring french pave settin

Zaročni prstani v starinskem stilu 

»Vintage« zaročne prstane krasi tradicionalen način izdelave, ki prstanu doda romantiko in glamur preteklosti. Za starinske zaročne prstane veljajo različni tipi prstanov, ki jih npr. krasijo delikatni »milgrain« detajli in drugi drobni estetski elementi. Zanje so značilni tudi motivi, ki izhajajo iz narave. Za starinskega velja denimo zaročni prstan cambriške vojvodinje Catherine, ki ga je pred tem nosila njena pokojna tašča, princesa Diana. 

zaročni prstan preplet 1 2 Vintage zaročni prstan z "milgrain" elementi. 

Zaročni prstani z ovalnimi kamni

Diamanti v ovalnem brusu so videti večji kot okrogli diamanti iste karatne teže. Zaradi svoje podolgovate oblike postajajo vse bolj priljubljeni pri različnih tipih prstanov. Hailey Bieber je s svojim 10-karatnim ovalnim diamantom trend še dodatno podžgala. Ovalni diamanti dajejo občutek ženskosti in svežine ter delujejo brezčasno. 

Klasični »soliterji«

Draguljarska ikona, ki je v modi že več kot stoletje – za prstan z enim kamnom je značilna klasična in enostavna eleganca, brez dodatne načičkanosti. Soliterji so že dolgo prva izbira nevest po vsem svetu. In upamo si trditi, da nikoli ne bodo iz mode. 

9 1309
Zaročne prstane iz naše ponudbe si lahko ogledate TUKAJ

Vir: revija Bazaar