l 1553
Tri črte, šest piramid, dva enakostranična trikotnika in štiri enakomerno razporejene luknjice – to so glavni sestavni deli atlantidskega prstana. Prstana, ki izvira iz starodavne Atlantide in je v sodobno civilizacijo prišel z odkrivanjem staroegipčanske kulture. Prstana, ki ima posebne moči in deluje zaščitno, proti negativnim energijam, kar je bilo tudi znanstveno dokazano (vibracijska fizika) in kar so s svojimi izkušnjami potrdili številni njegovi nosilci. 

Leta 1922 je arheolog Howard Carter med izkopavanjem v Dolini kraljev v grobu svečenika Yua našel nenavaden prstan, ki je bil odtlej predmet številnih raziskav. Teorije pravijo, da izvor prstana sega v davno Atlantido, njegovo delovanje pa pripisujejo njegovi reliefno oblikovani obliki, torej črtam, piramidam, trikotnikom in luknjicam, s katerimi se je ta članek tudi začel. Naknadno je bila prstanu dodana še vijačnica. 

Te oblike oddajajo posebne valove in vibracije, kar deluje zaščitno in nevtralizira sile, ki bi lahko zmotile vibracije bivalnega okolja in porušile ravnotežje svojega nosilca. 

Pozitiven vpliv mikrovalovanj Atlantidskega prstana


Mikrovalovanja, ki jih oddaja atlantidski prstan, imajo pozitiven vpliv na treh področjih – na področju zaščite, zdravja in intuicije. 

Atlantidski prstan lahko na nekatere deluje zelo močno (v tem primeru ga lahko nosite tudi kot obesek okoli vratu oz. ga nosite na roki, dokler se z njim dobro počutite), nekateri pa njegovih energij niti ne čutijo. Precej nosilcev prstana pa poroča, da se ob nošenju počutijo bolje, da so bolj pozitivno naravnani, pri nekaterih pa je v času kakšnih skrbi ali bližajoče se bolezni prstan potemnel ali celo malce spremenil svojo obliko, kot bi jih s tem opozoril, da se bliža nekaj slabega. Prstana navadno med spanjem ne nosimo.

- Zaščita: atlantidski prstan je močan sprejemnik kozmične energije, ki je odlična zaščita proti najrazličnejšim negativnim sevanjem, tudi pred škodoželjnostjo, agresijo, fetišizmi in prekletstvi. 

- Zdravljenje: prstan obnovi blokirane energijske tokove, odpravlja bolečine, blaži poškodbe in organske motnje ter ponovno vzpostavlja funkcije, ki so bile motene. 

Učinek prstana je sicer odvisen od funkcije, ki jo imajo posamični prsti v odnosu do določenih telesnih funkcij in organov: 
Palec: dihalni organi; 
Kazalec: živčni sistem, vitalnost; 
Sredinec: kosti, hrbtenica; 
Prstanec: genitalije, srce, simpatično in parasimpatično živčevje, prebavila; 
Mezinec: krvni obtok 

- Intuicija: z nošenjem atlantidskega prstana se nam povečata intuicija in percepcija. 

Čiščenje prstana

Prstan nase veže negativne energije, zato ga je treba enkrat mesečno čistiti. Za energetsko čiščenje uporabimo kristal kamene strele (lahko tudi piramido) - prstan nataknemo na kristal in ga pustimo čez noč, da se očisti in osveži. Če tega kristala nimamo, ga nekaj minut spiramo pod tekočo vodo, nato pa ga položimo v posodo iz kristalnega stekla in za nekaj ur postavimo na sonce. Očistimo in energijsko obogatimo ga tudi tako, da ga ob polni luni položimo v kozarec vode, v kateri raztopimo pol žličke himalajske soli in ga čez noč postavimo na mesečino.

Mehansko prstan normalno čistimo tako kot ostali nakit s krpico za srebrni nakit ali krpico z mikrovlakni.