Blog

Prikazano 9 od 80

Sonce, morje, školjke in ananas: Poletni simboli v nakitu

Poletje je čas sonca, morskih dogodivščin in brezskrbnosti. Ta letni čas pogosto navdihuje tudi kose nakita, ki izražajo lahkotnost, veselje in povezanost z naravo.

Preveri

Več kot le modni dodatek: Kakšna je simbolika verižic?

Verižice so več kot le modni dodatek. Njihova zgodovina sega tisočletja nazaj, ko so jih nosili kot amulete, simbolne predmete in označevalce statusa. Danes verižice še vedno nosijo globok simbolni pomen, ki se pogosto razlikuje glede na kulturo, material, obliko in celo osebne okoliščine nosilca.

Preveri

Kako prepoznati pravo zlato in kaj pomenijo karati v zlatu?

Pri nakupu zlatega nakita je pomembno, da znate prepoznati pravo zlato in razumete razlike med različnimi karati. Tukaj je nekaj ključnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri kakovostnega zlatega nakita.

Preveri

Nakit za moške: trendi, slog in simbolika

Danes moški nakit ni več zgolj domena pogumnih in ekstravagantnih; postal je vsakdanji in sofisticiran dodatek, ki izraža osebni stil, status in individualnost.

Preveri

Kako smo s prstanom ovekovečili posebno vez med mamo in otrokom

V naši delavnici smo po naročilu izdelali neverjeten prstan - njegov osrednji del namreč vsebuje kapljico materinega mleka in nekaj otrokovih las.

Preveri

Kako izbrati: Nakit kot rojstnodnevno darilo

Nakit za rojstnodnevno darilo je lahko čudovit način, da izrazite svojo ljubezen in spoštovanje do obdarovanca. Nakit je osebno in prestižno darilo, ki nosi posebno sporočilo. Tukaj je nekaj nasvetov, kako izbrati popoln kos nakita za rojstni dan.

Preveri

Kako izbrati: Popoln nakit za poročni dan

Za vsako bodočo nevesto je poroka en najpomembnejših dni v življenju – pri tem je izbira popolnega nakita ključna, saj lahko dodatki izjemno vplivajo na celoten videz. Pravi kosi nakita dopolnijo vašo obleko in poudarijo vaš osebni slog. Tukaj je nekaj nasvetov, kako izbrati popoln nakit za poroko.

Preveri

V koraku s časom: Kakšni so trenutni trendi v svetu nakita?

V letu 2024 vlada na področju nakita vrsta zanimivih trendov, ki združujejo klasične elemente z modernimi potezami.

Preveri

Eleganca in vrednost: Zakaj je nakit iz žlahtnih kovin prava izbira

Nakit iz žlahtnih kovin, še posebej zlata, ima že stoletja poseben pomen in privlači ljudi po vsem svetu. Poleg svoje estetske vrednosti ima nakit iz žlahtnih kovin tudi številne druge prednosti, ki segajo od trajnosti do simbolike bogastva.

Preveri

Prikazano 9 od 80

Politika piškotkov

Spletna trgovina Zlatarna Aura uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...