Moj seznam želja

Blog

So v Bocvani našli tretji največji diamant vseh časov?

V Bocvani so pred dnevi predstavili diamant, za katerega verjamejo, da je tretji največji odkriti diamant vseh časov.

Preberi več

FOTOZGODBA: Nastanek briljantnega prstana

Vas zanima nastanek zlatega prstana pave, po vsem obodu okrašenega z briljanti? Za vas smo korak za korakom dokumentirali vse vaze ročne izdelave takšnega prstana. Vabljeni k ogledu zanimive fotozgodbe!

Preberi več

Kako najbolje določiti pravo velikost prstana?

Vsak kos nakita velja za večno darilo in načeloma nam pri verižicah, uhanih, obeskih, pa tudi zapestnicah ni treba razmišljati o potrebni velikosti, da bo darilo ustrezalo. Pri prstanih pa je seveda drugače.

Preberi več

Pogled na zlatarstvo kot obrt in zlatarje

Zlato je simbol prestiža, obilja, pa tudi zelo dobra investicija, kar se potrjuje v zadnjih mesecih. Zaradi svoje brezčasnosti, čustvene vrednosti, pa tudi trpežnosti je nakit idealno darilo.

Preberi več

Zaročni prstani v 2021: Kaj je treba vedeti?

V zadnjem letu se je znova potrdilo to, kar smo v bistvu že vedeli – nič, niti epidemija Covid 19, ne more ustaviti ljubezni. Morda so nekateri odložili svoje poroke na bolj »družabne« čase, zarok pa tudi virus ne more ustaviti. Kakšni so trendi pri zaročnih prstanih v 2021?

Preberi več

Valentinova akcija Zlatarne Aura in Karat

Bliža se praznik zaljubljencev in v spletni trgovini Zlatarne Aura in Karat smo se odločili, da našim strankam omogočimo valentinov popust na vse izdelke v naši spletni trgovini.

Preberi več

Mirne praznike in srečno 2021!

Kolektiv Zlatarne Aura in Karat vam v prihajajočem letu želi vse najlepše! Preživite mirne praznike v družbi najbližjih, leto 2021 pa naj bo srečno, zdravo in uspešno!

Preberi več

Naše zlatarne so odprte

Spoštovane stranke obveščamo, da so naše zlatarne od torka, 9. 2. 2021, ponovno odprte in delujejo po ustaljenem urniku.

Preberi več

Zlato - žlahtna kovina, brez katere si nakita ne moremo zamisliti

Ko pomislimo na nakit na splošno, se nam zlato kar samo od sebe vrine v misli. Nakit in zlato z roko v roki hodita že tisočletja, prav tako pa tudi denar in zlato. V spodnjem besedilu razkrivamo nekaj zanimivosti o tej žlahtni kovini ter pojasnjujemo, zakaj je zlato tako primerno za izdelavo nakita in zakaj je dobro investirati vanj kot naložbo.

Preberi več

Kaj je treba vedeti o diamantih?

Na svetu je ogromno različnih dragih kamnov, ampak zagotovo so med njimi najbolj znani, ugledni in zaželeni diamanti. Če se odločate za nakit z diamanti, je dobro vedeti nekaj osnovnih stvari o teh čudovitih kamnih.

Preberi več

Moissanit - vrhunska (in cenejša) alternativa diamantom

Kot alternativo diamantom oziroma briljantom navadno omenjamo cirkone. Pa vendar obstaja še ena, veliko boljša možnost. Ali ste že slišali za moissanit?

Preberi več

Ovekovečite spomine na odraščanje vaših malčkov

Odraščanje naših malčkov je nekaj, kar se pred očmi staršev, pa tudi starih staršev odvija neverjetno hitro. V enem hipu je to še malček, ki spoznava svojo okolico in se uči osnovnih življenjskih veščin, kar naenkrat pa gre že v osnovno in potem srednjo šolo, mi pa se sprašujemo, kako je mogoče, da se je vse to zgodilo tako hitro.

Preberi več

^