Moj seznam želja

Blog

Ročno izdelan nakit

Z izbiro ročno izdelanega nakita pokažete vaše vrednote, pokažete svojo ljubezen sebe ali ljubezen do vaših bližnjih. Ne glede na to, ali gre za verižico, zapestnico, prstan ali uhane, dovolite nam, da ustvarimo vaš unikaten kos, ponesemo vaše sporočilo v svet.

Preberi več

Unikatni zlatarski izdelki

Unikatni zlatarski izdelki ponujajo povsem novo raven doživljanja nakita. V poplavi izdelkov vsi hrepenimo po unikatnih kosih.

Preberi več

Zlati pogovor z Ano Mario Mitič

V naši zlatarski delavnici nas je obiskala Ana Maria Mitič. Pogovarjala sta se o obdarovanju in vrednosti podarjenega zlatega nakita.

Preberi več

Kakšne zaročne prstane bomo nosili v 2022?

Leto 2022 bo na področju zaročnih prstanov zelo zanimivo – od modernih prstanov pa do tradicionalnih »soliterjev«. Postali bomo tudi kreativni.

Preberi več

Zlati očka - obisk snemalne ekipe oddaje MamaMaria

V naši delavnici nas je obiskala snemalna ekipa oddaje MamaMarie.

Preberi več

Karmični algoritem - Kozmična koda

Karmični algoritem je navodilo za uravnovešenje naše karme. Gre za štirimestno število, ki nam prinese številne koristi, potem ko ga ponotranjimo.

Preberi več

Akvamarin - zaklad morskih deklic

Akvamarin, rojstni kamen meseca marca, je izjemno prepoznaven po svoji značilni zelenomodri barvi, zaradi katere je postal simbol mladostnosti, dobrega zdravja in (za)upanja.

Preberi več

Turmalin - kristal s številnimi izjemnimi lastnostmi

Turmalin sodi med najbolj priljubljene okrasne kamne, je pa tudi rojstni kamen meseca oktobra. Ima številne pozitivne lastnosti, s katerimi ugodno vpliva na naše počutje in zdravje.

Preberi več

Topaz – kamen ljubezni in sreče

Po zgodovinskih prepričanjih je topaz kristal miru in zdravljenja. Modri topaz pa je rojstni kamen meseca decembra.

Preberi več

Tipi prstanov - Kaj sploh še ostane?

Ob vseh kategorijah prstanov, ki smo jih že obdelali, ostane še nekaj tipov, vrednih omembe. Nekateri so bolj znani, denimo atlantidski prstani, drugi malce manj.

Preberi več

Tipi prstanov - Prstani, ki izhajajo iz zgodovine

Kar nekaj kategorij prstanov izhaja iz takšne ali drugačne zgodovine – lahko da gre za družinsko zgodovino ali pa splošno zgodovino, denimo koktejl prstani iz časa ameriške prohibicije. Vabljeni k branju!

Preberi več

Tipi prstanov - Zaročni prstani

Slogov zaročnih prstanov je veliko, in zlato pravilo zadnjih let je, da pravil pravzaprav ni. Vseeno pa je treba omeniti nekaj kategorij zaročnih prstanov, ki so najpogostejši.

Preberi več

^