love 497528

ZAKAJ ZAROČNI PRSTAN

Zaročni prstan nosimo na prstancu leve roke. Običaj izvira iz antične Grčije, ko so verjeli, da se tam nahaja vena, ki vodi k srcu in se imenuje Vena Amoris. Danes so zaročni prstani simbol zvestobe in ljubezni ter so formalni izraz zavezanosti partnerjev k poroki.

Najbolj priljubljeni so briljantni zaročni prstani, in sicer zaradi brušenih diamantov, ki so večni. Ko svoji srčni izbranki poklonimo diamantni zaročni prstan, ji s tem simbolično povemo, da želimo z njo ostati za vedno. 

Diamantni, biserni ali z briljanti - vsak zaročni prstan zaradi svoje oblike sklenjenega kroga simbolizira večno ljubezen in povezanost. 
Podarite ji zaročni prstan njenih sanj in ljubila vas bo za vedno.

BOGATA IZBIRA ZAROČNIH PRSTANOV

Na spletni strani zlatarna Aura in Karat si oglejte bogato izbiro tako klasičnih kot tudi modernih, malo drugačnih zaročnih prstanov iz belega in rumenega zlata ali kombinacije obeh materialov. Zaročni prstani imajo vkovane briljante. Briljanti so dejansko brušeni diamanti. Med njimi lahko pobrskate tukaj. Še mnogo modelov je na voljo v zlatarnah Aura in Karat zato vabljeni na ogled.

ZAROČNI PRSTANI IZDELANI PO NAROČILU

Zavedamo se, da je izbira pravega zaročnega prstana za vašo ljubezen zahtevna naloga. Naj vam jo olajšamo s strokovnim svetovanjem in bogato izbiro različnih zaročnih prstanov. 

Če ima vaša srčna izbranka prav poseben okus, vam izdelamo zaročni prstan po naročilu. Izberete lahko poljubno obliko zaročnega prstana, material, vrsto in barvo kamnov. Velikost kamnov je nekoliko potrebno prilagoditi obliki zaročnega prstana.

KAJ PA VELIKOST ZAROČNEGA PRSTANA?

Velikokrat je največji izziv izbrati točno velikost zaročnega prstana. Običajno je mera zaročnega prstana moški mezinec. To vam govorimo iz 25-letnih izkušenj, ki smo si jih nabrali pri izdelavi in prodaji zaročnih prstanov. 

Svoj mezinec si lahko izmerite tudi tako, da vam pošljemo merilne obročke na vaš naslov. Kolikor vemo smo edina zlatarna, ki stranki pošlje merilne obročke, da si lahko sama izmeri velikost prstov. Še najbolj pa bomo veseli, če se boste stopili v zlatarno Aura in Karat. Prijazne prodajalke vam bodo zelo olajšale izbiro zaročnega prstana.

Ko pa že imate pri sebi merilne obročke, lahko na skrivaj pomerite tudi kakšen prstan, ki ga vaša bodoča zaročenka že nosi na prstancu leve roke. 

Večkrat pa smo že velikost zaročnega prstana brezplačno prilagodili tudi po zaroki. To pomeni, da vas velikost zaročnega prstana sploh ne sme skrbeti. Vaša naloga je, da samo izberete zaročni prstan, ki bo po okusu vaše ljubezni.

ZAROČNI PRSTANI ZA MOŠKE

V Sloveniji in tudi drugod po svetu ni ravno pogosta zaroka moškega, vendar smo v naših zlatarnah mislili tudi na to! Trenutno v spletni trgovini ne boste našli modelov zaročnih prstanov za moške, vendar vam jih prav zaradi tega po ugodnih cenah izdelamo po naročilu. Kontaktirajte nas in prilagodili se bomo vašim željam in zmožnostim in vam izdelali pravi moški zaročni prstan.

GRAVURA V ZAROČNEM PRSTANU

Pri zaročnih prstanih je v običaju, da se vgravira datum zaroke in ime zaročenca. Ko izberete zaročni prstan za svojo najdražjo, nam ob velikosti zaročnega prstana sporočite tudi željeno gravuro, ki jo bomo brezplačno lasersko izdelali za vas. Namesto datuma in imena lahko seveda izberete karkoli drugega - mogoče kakšno kratko posvetilo, ljubečo misel ali kaj drugega, čigar pomen bosta vedela le vidva.

DOBAVLJIVOST ZAROČNIH PRSTANOV

Vsi zaročni prstani na zalogi so dobavljivi takoj. V primeru, da zaročnega prstana trenutno ni na zalogi, ga izdelamo v dogovorjenem roku.