swarovski kristal labod
Ste se kdaj vprašali zakaj je Swarovski nakit pravzaprav tako poseben in kaj ga loči od imitatorjev? V tem članku vam bomo predstavili nekaj dejstev in mitov, ki jih mogoče še niste vedeli.

Prvo dejstvo je, da so vsi Swarovski kristali edinstveni, kar se tiče posebne tehnike brušenja, ki jim da tisti pravi briljantni sijaj, poleg tega pa ta tehnika omogoča, da kristal dobi posebno barvo, ki jo je zelo težko posnemati. Vsak Swarovski nakit je izdelan torej na isti način, kar pomeni, da mora biti površina kristala med seboj na poseben način povezana, drugače ni pristen. O tem govori tudi naš mit, ki pravi, da se Swarovski kristali lahko med seboj razlikujejo. To seveda ni res, saj so vsi popolnoma enaki po višini, naklonu in širini. Tretji mit pa so razširila podjetja, ki skušajo posnemati Swarovski nakit in trdijo, da se v kristalih najdejo „mehurčki“. Tudi to nikakor ni res in jih spet zaradi posebne tehnike brušenja vsekakor ni. Če jih slučajno opazite, vas zopet lahko opozorimo, da nakit ni pristen.

Tako, pa smo pri koncu. Upamo, da smo vam bili v pomoč in boste tako lahko z lažjim srcem naročili oz. kupili svoj Swarovski nakit.