poročni prstani  izbira stila, materialov, dragi in poldragi kamni, laserska gravura
Poroka je sama po sebi velik finančni, čustveni in miselni zalogaj. Njena organizacija vključuje vse od izbora poročne lokacije, poročnega fotografa ali videografa, poročna vabila in še mnogo drugega. Neveste in ženini pa morajo poleg same organizacije poskrbeti tudi zase, kar je eno prijetnejših opravil pri vsem tem direndaju. Sem spadajo poročna obleka, poročni čevlji in za piko na i tudi poročni prstani. Pri slednjem imata bodoča novoporočenca nalogo razmisliti, kakšne prstane si pravzaprav želita nositi vse življenje. Tukaj se porodijo vprašanja o materialih, kamnih in gravuri. 

Kadar izbirate poročne prstane, je potrebno najprej razmisliti o lastnih željah in stilu življenja. Ali so vam bolj všeč tople ali hladne barve? Ali vam je bolj všeč enostaven stil čistih modernih linij, ali raje prisegate na vzorce in dinamičnost? Ali veliko delate z rokami?

Vse to so vprašanja, ki vam bodo pomagala zožiti izbiro poročnih prstanov. Danes se pojavlja tudi trend, da si ženin in nevesta izbereta različne poročne prstane, kar je povsem legitimna izbira, saj imamo ljudje pogosto različen okus in tudi pri poročnih prstanih nima smisla, da bi omejevali svojo svobodo.

Katero kovino izbrati?

Na voljo so vam poročni prstani iz različnih materialov. Nekateri so mehkejši, kot so zlato in srebro, nekateri pa trpežnejši, kot so platina, titan in jeklo. Če živite aktivno življenje in veliko delate z rokami, je verjetno dobra izbira poročnih prstanov iz trših materialov, saj so manj zahtevni za nošenje. V kolikor se želite držati tradicionalne in hkrati tudi najbolj popularne izbire, je tukaj za vas večno zlato.

V nadaljevanju vam podajamo pregled najlepših in najbolj popularnih modelov poročnih prstanov po različnih kovinah, da se boste lažje odločili, katera vam je bližje.

Poročni prstani iz plemenitih kovin

 • zlati poročni prstani, kjer lahko izbirate med različnimi barvami zlata
 1. belo zlato:    M852 Model M852
 2. rumeno zlato:   252 Model MR252
 3. rdeče zlato:  134 Model MR134
 4. kombinacija belo in rumeno zlato:  rue 40952 66 42050 055+66 42060 055 500% Model 66/42050-055_66/42060-055
 5. kombinacija belo in rdeče zlato:  rue 40955 66 42090 055+66 42100 055 500% Model 66/42090-055_66/42100-055

Poročni prstani iz ostalih kovin


Kombinacija plemenite in ostalih kovin


Poročni prstani z dragim kamnom ali brez

Kadar izbirate med poročnimi prstani, se hitro pojavi vprašanje, ali si želite dodatnega leska, ki vas bo razveseljeval. Ženski poročni prstani so v zadnjem času obogateni z briljanti, ki so z diamantnim brusom brušeni diamanti. Nekatere neveste se zadovoljijo tudi s cenejšo različico kamnov, to je s cirkoni. Vendar se je potrebno pri tem zavedati, da cirkoni sčasoma izgubijo svoj lesk zaradi raznih mehanskih odrgnin.

Moški poročni prstan je običajno brez kamnov, vendar tudi pri tem obstajajo izjeme. Kot primer si lahko ogledate te moške poročne prstane, ki so popestreni s črnimi cirkoni.

Lasersko graviranje za osebno noto

Gravura je pri poročnih prstanih seveda pomemben del, saj jim da osebno noto. Pri tem imata mladoporočenca možnost izraziti ljubezen do svojega partnerja na svoj edinstven način. Poročni pari se pogosto odločijo za graviranje imena in datuma poroke, vendar vam pri nas z laserskim graviranjem lahko omogočimo resnično unikatno in kreativno gravuro, ki vas bo navdihovala skozi dolga leta zakona.

Naj vam tukaj podamo le nekaj idej, ki jih lahko vsebuje notranja ali zunanja stran poročnega prstana:

 • graviranje posebnih vzorcev ali ročno narisanih risb, 
 • graviranje prstnega odtisa,
 • graviranje lastnoročnega podpisa,
 • graviranje osebne misli z lastnoročno pisavo,
 • graviranje poročnih zaobljub,
 • pravzaprav, karkoli kar vam srce poželi.

Nekoliko je potrebno razmisliti le o dolžini napisa ali velikosti vzorca in ju prilagoditi dolžini oboda in širini prstana. Ostalo pa je prepuščeno vaši domišljiji.

Enako kot pri ostalem nakitu, je tudi pri poročnih prstanih okusov toliko kot je ljudi na tem svetu. Ker je poroka poseben dogodek, si je priporočljivo vzeti dovolj časa za izbiro in izdelavo poročnih prstanov.

Naloga mladoporočencev je le to, da izrazijo svoje želje. Najbolje, da najprej izberete model, ki ustreza vašemu okusu, nato kovino glede na vaš življenjski stil, nato pa še tip in število kamnov glede na razpoložljiva sredstva. Za osebni pridih si še zamislite unikatno gravuro, ki vas bo spominjala na vajin poročni dan.

Naloga zlatarskih mojstrov pa je, da izdelamo najlepše poročne prstane namenjene samo za vaju. Vstopita v čudovit svet poročnih prstanov in si izberita najbolj večen spomin na vajino poroko. 


Hejdi Martinšek