cross 1330677 1920
Krst in birma sta posebni prelomnici v življenju otroka, ki živi pod okriljem krščanske vere. Če imamo čast biti botri ali botrice, je v navadi, da ob teh priložnostih podarimo darilo, ki je nekaj posebnega, trajno in dragoceno - zlato verižico z obeskom, zlato zapestnico ali samo zlati obesek ali zlate uhane. 

Zlati nakit že od nekdaj velja za najbolj priljubljeno darilo ob teh priložnostih ravno zaradi svoje lepote, spominske vrednosti in trajnosti. Zanj se še posebej odločajo krstni ali birmanski botri in botre, pa tudi starši ali dedki in babice krščencev oz. birmancev. Preverili smo, kateri izdelki so med najbolj primernimi pa tudi priljubljenimi darili ob teh pomembnih dogodkih. 

Najbolj pogosto je birmanec ali krščenec obdarjen z verižico iz rumenega ali belega zlata z ujemajočim se obeskom, kjer je možnosti resnično veliko. Že pri sami zlati verižici je na voljo ogromno različnih tipov pletenja, čudovitih obeskov raznoraznih oblik pa je prav tako malo morje. Na ta način kljub temu, da gre za klasično darilo, zagotovite, da je vaš poklon hkrati tudi edinstven. 

darila 8  darila 12
Primera ženske in moške verižice

Motivi na obeskih so največkrat krščanski – križ ali angelček, pa tudi Marija. Nemalokrat so okrašeni z majhnimi cirkoni, ali pa tudi z dragocenejšimi briljanti, ki lepo poudarijo izdelek in pritegnejo še dodatno pozornost. Vendar pa motiv ni nujno strogo krščanskega duha. Mnogi se odločijo tudi za zlate obeske v obliki srčka ali simbola neskončnosti in drugih motivov.

obesek 3 l  Obesek 4 l  obesek 6 l 
obesek 7 l  obesek 9 l  obesek 16 l
Primeri različnih obeskov - dostopni so na tej povezavi.

Vendar pa ni potrebe, da se omejimo zgolj na zlate verižice in zlate obeske. Za oba spola so primerne tudi zlate zapestnice.

darila 2
Na sliki sta otroški zlati zapestnici.

Pri dekletih pa je seveda »manevrskega prostora« še več – ko iščemo darilo za deklice, si oglejmo tudi ponudbo zlatih uhanov, saj je tukaj izbira prav tako zelo velika. Odvisno od osebnosti obdarovanke se lahko odločimo za diskretno eleganco ali pa ljubko igrivost – želimo seveda, da bo obdarovanka zlate uhančke z veseljem nosila ter se hkrati tudi z naklonjenostjo spominjala osebe, ki ji je to dragocenost podarila. Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij zlatih uhanov.

1353 uhani 9 darila 19
Zlati uhančki – od diskretnejših do bolj igrivih (za otroke)

V primeru, da obdarovanec ali obdarovanka nakita ne nosi, pa je dobra ideja za darilo tudi zlata naložbena ploščica. V Zlatarni Aura in Karat vam nudimo naložbeno zlato švicarske kovnice ARGOR HERAEUS. Več o naložbenih ploščicah si lahko preberete na tej povezavi.

Naš izbor najlepših daril za krst, obhajilo in birmo si lahko ogledate na tej povezavi