medicinskiuhani1
Se odločate za prebadanje ušes, najsi pri sebi ali svojemu otroku? Objavljamo nekaj nasvetov, kako poteka postopek prebadanja ušes in na kaj je treba paziti ob celjenju.

KDAJ LUKNJATI UŠESA OTROKU?

Starostne omejitve ni, vendar pa svetujemo, da je otrok star najmanj tri leta. Luknjanje ušes pri mlajših otrocih je sicer možno, vendar ga odsvetujemo, saj se ušesna mečica pri njih še razvija in lahko kasneje pride do neenakih ali prevelikih lukenj, če so te narejene prezgodaj. Stranka se za prebadanje ušes pri otroku, mlajšem od treh let, odloči na lastno odgovornost. Vsekakor pa je najprimernejši čas za prebadanje ušes pri otroku takrat, ko si to sam želi in tudi razume, kaj to pomeni. 

Postopek luknjanja oz. prebadanja ušes:

- najprej se izbere medicinske uhane. Na voljo je več modelov medicinskih uhanov v srebrni ali zlati barvi ter s kamnom ali brez njega. Izbirate lahko tudi med različnimi barvami kamna.
- sledi razkužitev ušes, nato pa se poišče in označi pravi točki na ušesnih mečicah, kjer bodo stali uhančki (najde se prava simetrija)
- uhan se odpre iz embalaže ter vstavi na "pištolico" oz. aparat za prebadanje 
- ko se pištolica sproži, gre uhan takoj v uho, tako da ni potrebno naknadno vstavljanje - celjenje se lahko takoj začne
- postopek je v veliki meri neboleč, stranke največkrat poročajo o tem, da jih za kratek čas zapeče
- oteklina se navadno ne pojavi, ušesna mečica pa lahko pordi - po pol ure oz. največ eni uri rdečica navadno izgine

medicinskiuhani2
Medicinski uhani Studex so narejeni iz medicinskega jekla ter so v sterilnem pakiranju vse do samega prebadanja ušes. Izbirate lahko med številnimi različnimi modeli medicinskih uhanov v srebrni ali zlati barvi ter s kamnom ali brez njega. Izbirate lahko tudi med različnimi barvami kamna.

Postopek celjenja

- po opravljenem prebadanju je priporočljivo, da se medicinske uhane nosi vsaj mesec dni oz. dokler se ušesna mečica popolnoma ne zaceli
- predvsem v primeru dolgih las svetujemo, da se medicinski uhan večkrat dnevno zavrti v ušesu, da ne bi prišlo do zapletanja z lasmi - seveda naj bodo roke pri tem čiste!
- priporočamo, da ušesne mečice v času celjenja večkrat dnevno oz. po potrebi namažete s kremo za hitrejše celjenje ran
- paziti je treba, da se uhan ne bi zataknil in "pocuknil" s kakšno brisačo, oblačilom ali glavnikom
- v kolikor bi se zgodila kakšna reakcija na obeh ušesih (rdečica, oteklina z bolečino), gre lahko za alergijsko reakcijo. Če se težave pojavijo samo na enem ušesu, je najverjetneje prišlo do kakšnega potega ali manjšega vnetja, ne gre pa za alergijsko reakcijo.
- ko je uho zaceljeno, se medicinske uhane nadomesti s "pravimi" uhančki - vabljeni v naše poslovalnice, kjer vas čaka širok izbor! 

V naših zlatarnah Aura in Karat v Novem mestu ter v zlatarni Aura v Črnomlju naše izkušene in prijazne uslužbenke poskrbijo, da je prebadanje ušes tako za otroke kot tudi tiste malo starejše hitra in karseda neboleča izkušnja. Cena postopka v naših poslovalnicah zajema prebadanje in medicinske uhane ter znaša 10 €.