Moj seznam želja

Aktualne vsebine

Zlatarne Aura in Karat v ponedeljek zapirajo svoja vrata

Spoštovane stranke obveščamo, da bodo naše zlatarne zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 od ponedeljka, 16. novembra 2020, znova zaprle svoja vrata.

Preberi več

Zlato - žlahtna kovina, brez katere si nakita ne moremo zamisliti

Ko pomislimo na nakit na splošno, se nam zlato kar samo od sebe vrine v misli. Nakit in zlato z roko v roki hodita že tisočletja, prav tako pa tudi denar in zlato. V spodnjem besedilu razkrivamo nekaj zanimivosti o tej žlahtni kovini ter pojasnjujemo, zakaj je zlato tako primerno za izdelavo nakita in zakaj je dobro investirati vanj kot naložbo.

Preberi več

Kaj je treba vedeti o diamantih?

Na svetu je ogromno različnih dragih kamnov, ampak zagotovo so med njimi najbolj znani, ugledni in zaželeni diamanti. Če se odločate za nakit z diamanti, je dobro vedeti nekaj osnovnih stvari o teh čudovitih kamnih.

Preberi več

Moissanit - vrhunska (in cenejša) alternativa diamantom

Kot alternativo diamantom oziroma briljantom navadno omenjamo cirkone. Pa vendar obstaja še ena, veliko boljša možnost. Ali ste že slišali za moissanit?

Preberi več

Ovekovečite spomine na odraščanje vaših malčkov

Odraščanje naših malčkov je nekaj, kar se pred očmi staršev, pa tudi starih staršev odvija neverjetno hitro. V enem hipu je to še malček, ki spoznava svojo okolico in se uči osnovnih življenjskih veščin, kar naenkrat pa gre že v osnovno in potem srednjo šolo, mi pa se sprašujemo, kako je mogoče, da se je vse to zgodilo tako hitro.

Preberi več

Naj barva v 2020: Klasična modrina

Klasična modra barva je po zapisu spletnega portala Jewelry Net tista, ki bo zaznamovala leto 2020. Gre za brezčasen, eleganten odtenek, ki odseva željo po stabilnosti v teh hitro spreminjajočih se časih.

Preberi več

Kaj predstavlja drevo življenja?

Drevo življenja je simbol, ki je pri nakitu relativno pogost in priljubljen. Še posebej so poznani obeski z motivom drevesa življenja, ta motiv pa krasi tudi številne prstane, uhane itd.

Preberi več

Najbolj zaželeni zaročni prstani v 2020

Iskanje pravega zaročnega prstana je lahko izjemno stresno. Treba je upoštevati ogromno različnih dejavnikov, kot npr. vrsto, velikost in obliko kamna, način vdelave kamna, material oz. barvo zlata, širino prstana in še in še. Ni se težko izgubiti med vsemi možnostmi, ki jih imamo na razpolago.

Preberi več

Poročni prstani v 2020: Nove ideje, vztrajajoči trendi in stare dobre klasike

V zadnjem desetletju je poročna industrija doživela velike premike. Na področju poročnih prstanov še nikoli ni bilo toliko fleksibilnosti in posledično tudi tako velike izbire.

Preberi več

Vinska kraljica Slovenije nosi nakit Zlatarne Aura in Karat

V petek, 10. januarja 2020, je v radenskem hotelu Radin potekalo kronanje Vinske kraljice Slovenije. Vinska kraljica leta 2020 je postala nekdanja Cvičkova princesa Ana Pavlin z Otočca. Svoj pečat na dogodku je pustila tudi Zlatarna Aura in Karat, saj smo Vinski kraljici v naši delavnici izdelali personaliziran nakit.

Preberi več

Vesele praznike in srečno 2020!

Staro leto se zaključuje, začenja se novo desetletje - ob tem vam tudi kolektiv Zlatarne Aura in Karat želi vse najlepše! Preživite mirne praznike v družbi najbližjih, v leto 2020 pa vstopite s srčnostjo, dobro voljo in optimizmom - uspeh ne more izostati!

Preberi več

Video: Nastajanje nakita v zlatarski delavnici Zlatarn Aura in Karat

V zakulisju zlatarn Aura in Karat deluje zlatarska delavnica. Tam nastajajo čudoviti novi izdelki, poleg tega pa se izvajajo tudi popravila in čiščenje nakita, graviranje prstanov in drugih kosov itd.

Preberi več

^