Moj seznam želja

Aktualne vsebine

Valentinova akcija Zlatarne Aura in Karat

Bliža se praznik zaljubljencev in v spletni trgovini Zlatarne Aura in Karat smo se odločili, da našim strankam omogočimo valentinov popust na vse izdelke v naši spletni trgovini.

Preberi več

Mirne praznike in srečno 2021!

Kolektiv Zlatarne Aura in Karat vam v prihajajočem letu želi vse najlepše! Preživite mirne praznike v družbi najbližjih, leto 2021 pa naj bo srečno, zdravo in uspešno!

Preberi več

Naše zlatarne so odprte

Spoštovane stranke obveščamo, da so naše zlatarne od torka, 9. 2. 2021, ponovno odprte in delujejo po ustaljenem urniku.

Preberi več

Zlato - žlahtna kovina, brez katere si nakita ne moremo zamisliti

Ko pomislimo na nakit na splošno, se nam zlato kar samo od sebe vrine v misli. Nakit in zlato z roko v roki hodita že tisočletja, prav tako pa tudi denar in zlato. V spodnjem besedilu razkrivamo nekaj zanimivosti o tej žlahtni kovini ter pojasnjujemo, zakaj je zlato tako primerno za izdelavo nakita in zakaj je dobro investirati vanj kot naložbo.

Preberi več

Kaj je treba vedeti o diamantih?

Na svetu je ogromno različnih dragih kamnov, ampak zagotovo so med njimi najbolj znani, ugledni in zaželeni diamanti. Če se odločate za nakit z diamanti, je dobro vedeti nekaj osnovnih stvari o teh čudovitih kamnih.

Preberi več

Moissanit - vrhunska (in cenejša) alternativa diamantom

Kot alternativo diamantom oziroma briljantom navadno omenjamo cirkone. Pa vendar obstaja še ena, veliko boljša možnost. Ali ste že slišali za moissanit?

Preberi več

Ovekovečite spomine na odraščanje vaših malčkov

Odraščanje naših malčkov je nekaj, kar se pred očmi staršev, pa tudi starih staršev odvija neverjetno hitro. V enem hipu je to še malček, ki spoznava svojo okolico in se uči osnovnih življenjskih veščin, kar naenkrat pa gre že v osnovno in potem srednjo šolo, mi pa se sprašujemo, kako je mogoče, da se je vse to zgodilo tako hitro.

Preberi več

Naj barva v 2020: Klasična modrina

Klasična modra barva je po zapisu spletnega portala Jewelry Net tista, ki bo zaznamovala leto 2020. Gre za brezčasen, eleganten odtenek, ki odseva željo po stabilnosti v teh hitro spreminjajočih se časih.

Preberi več

Kaj predstavlja drevo življenja?

Drevo življenja je simbol, ki je pri nakitu relativno pogost in priljubljen. Še posebej so poznani obeski z motivom drevesa življenja, ta motiv pa krasi tudi številne prstane, uhane itd.

Preberi več

Najbolj zaželeni zaročni prstani v 2020

Iskanje pravega zaročnega prstana je lahko izjemno stresno. Treba je upoštevati ogromno različnih dejavnikov, kot npr. vrsto, velikost in obliko kamna, način vdelave kamna, material oz. barvo zlata, širino prstana in še in še. Ni se težko izgubiti med vsemi možnostmi, ki jih imamo na razpolago.

Preberi več

Poročni prstani v 2020: Nove ideje, vztrajajoči trendi in stare dobre klasike

V zadnjem desetletju je poročna industrija doživela velike premike. Na področju poročnih prstanov še nikoli ni bilo toliko fleksibilnosti in posledično tudi tako velike izbire.

Preberi več

Vinska kraljica Slovenije nosi nakit Zlatarne Aura in Karat

V petek, 10. januarja 2020, je v radenskem hotelu Radin potekalo kronanje Vinske kraljice Slovenije. Vinska kraljica leta 2020 je postala nekdanja Cvičkova princesa Ana Pavlin z Otočca. Svoj pečat na dogodku je pustila tudi Zlatarna Aura in Karat, saj smo Vinski kraljici v naši delavnici izdelali personaliziran nakit.

Preberi več

^